Hjälp med frågor till ett arbete om Idrottsskador!


 • 09:29 16 Oct 2013

  Inactive member

  Varför uppstår belastningsskador? Hur ska man träna för att undvika och förebygga skador? Kan träning i unga år orsaka skador?

 • 08:41 21 Oct 2013

  Inactive member

  Hej

 • 12:40 21 Oct 2013

  Inactive member

  Belastningsskador orsakas av små krafter som leder till mikroskador i vävnaderna. Vanligtvis brukar kroppen reparera dem utan att påvisbar skada och symptom uppstår, men om du inte minskar belastningen kan det uppstå en bestående skada.

 • 00:41 18 Oct 2013

  Inactive member

  Tjabba! Varför uppstår belastningsskador? -En utav de vanligaste orsakerna är att man belastar muskeln för tungt på ett dåligt sätt. Man kan få belastningsskador bara genom att ha sovit dåligt och dålig kost och sedan där efter gått iväg och tränat. Kroppen har inte återhämtat sig tillräckligt, vilket betyder att kroppen är svag vilket leder till belastningsskador. Dålig teknik. Hur ska man träna för att undvika och förebygga skador? -Precis som ovan. Det gäller att veta sina gränser, det gäller att veta "hur mycket klarar jag av" Att träna rätt går inte hem hos alla nu för tiden. Alla vill träna/lyfta som den killen på youtube tex. Man kan träna alla, det gäller att träna rätt. Bra teknik. Kan träning i unga år orsaka skador? -Det beror på vad man tränar och hur man tränar.


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×