Argumenterande text: tankar om två världar

2 röster
15674 visningar
uppladdat: 2008-05-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tankar om två världar
Pojkar och flickor är onekligen olika till sättet och personligheten. De är verkligen som komna av två världar. Det kan jag garantera. Jag har nämligen en dotter på 17 år och en son på 4 år. Gunilla Linn Persson berättar( Norrtelje tidning 2001.03.08) att hon har fostrat fyra flickor sedan -70 talet och beskriver att flickor uppfostras till söta och snälla, att de stimuleras till att leka med dockor och pärlor. Medan pojkar uppfostras till högljudda, livliga och prestationsinriktade. Hon menar att från början har de hamnat i ett fack. Jag både håller med deras olikheter och inte med att vi fostrar de i ett fack direkt.
Ja, jag håller med att flickor är söta och snälla och leker flicklekar. Min dotter var sådan redan från födseln, det var inget jag lärde henne att vara. Faktum är att hon hade bara pojkar som vänner, eftersom mina väninnor hade pojkar. Men hon blev inte grabbig för det. Hon var själv intresserad av pärlor, dockor och fina kläder. Hennes ”pojkvänner” brukade ibland leka med dockorna. Hon var snäll när jag åkte bort med henne eller gick och handlade. Hon hade givetvis sina stunder också. En typisk tjej personlighet, det är hon fortfarande.
Grabben däremot var från början viljestark, högljudd och energisk. Han satt inte ens stilla i vagnen, han avskydde alla affärer. Han valde att leka med bilar. Jag gav honom ritverktyg och nallar. Han brydde inte om dem. Egentligen lekte han inte så mycket, han var bara aktiv till sättet. Det första jag lade märke till när han föddes var rösten. Den var stark och målmedveten. En typisk kill personlighet.
Nej, jag håller inte med att vi fostrar barnen i ett fack från början, olikheterna beror på deras Adam och Eva gener, de bär med persoligheten i blodet, föräldrarna och samhället tar bara vara på deras ursprungliga egenskaper och intressen. Jag håller med Gunilla Linn Persson att samhället behandlar flickor och pojkar olika och att man börjar göra det allteftersom. Tex. Om flickor svär, är det fulare än om pojkar gör det och man bannar hårdare flickor än pojkar.
Så fortsätter olikheterna tills båda könen möts en dag för att bilda familj. Detta är bäddat för konfrontation och oförståelse för varandra från början. Vi kan läsa och lära mer om detta av boken ”Män är från mars, kvinnor är från venus”(1994) skriven av John Gray. Detta är en rolig och lättläst bok med många dråpiga situationer om olikheterna mellan könen. Kanske ska vi helt avstå från att gifta oss. Cecilia Torudd har ett roligt inslag om det i Ensamma mamman (läromedel Komvux, Argumenterande text 2008). Man kunde ha en kurs i grundskolan om förståelse för båda könen (genusvetenskap), betänk vad mycket alla skulle vinna på det.
Dagens tendenser och attityder i samhället visar att en förändring har skett. Idag kan flickor vara söta och starka, och pojkar får lov att vara starka och gulliga sa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumenterande text: tankar om två världar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-11-17

    Super!

  • Inactive member 2015-11-21

    Jag håller med vad som helst författaren har skrivit om pojkar och flickor i den här argumenterande text. Jag tycker att det är rätt att kvinnor är nyckeln till livet. Verkligen är kvinnor söta och snälla. Nu kan vi överkliga vår dröm i den här världen med hjälpa av kvinnor som är vår syskon, vår fruar, vår arbetskamrater, vår mammor, m.m. Jag tackar er för texten.

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-23]   Argumenterande text: tankar om två världar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9991 [2020-02-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×