Bokrecension: Harry Potter och Dödsrelikerna av Eng: J.K Rowlning Sv: Lena Fries-Gedin

18 röster
8849 visningar
uppladdat: 2008-03-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Harry Potter och dödsrelikerna är den avslutande delen i J.K Rowlings fantastiska fantasy och äventyrs bok om trollkarlsvärlden. Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive där han bor varje sommar hos familjen Dursleys. Han ska nämligen få åka till kråkboet och till sina bästa vänner Ron och Hermione. I den här boken är dom inte på skolan, utan de tre vännerna är ute och reser runtom i världen på jakt efter horrokruxer. De måste hitta de sex återstående horrokruxerna för att Harry ska kunna möta och besegra sin ärkefiende och sina föräldrars mördare Lord Voldemort. Under sin resa kommer Harry möta på en massa farligheter. Det kommer även bli skrämmande när man får reda på vad dödrelikerna är för något och vad de måste användas till, för att ondskan en gång för alla ska dö ut.

I boken är det väldigt mycket konflikter igenom. Det är inte bara konflikter mellan goda och onda utan även mellan Harry, Ron och Hermione. Hur ska de kunna bekämpa ondskan när de inte kan hålla kvar sin vänskap till varandra? De far runtom i världen och bor i tält på olika platser under nästan hela boken. Vart dom än vänder sig så finns det dödsätare (Lord Voldemorts anhängare) som är i farten på jakt efter att tillfångata de tre vännerna.
Det kommer att sluta med att Harry åker tillbaka till skolan Hogwarts som nu styrs av dödsätare, för att rädda skolan och sina gamla klasskompisar från mörkrets herre. Harry kommer att hitta alla Horrokruxer som behövs för att besegra Voldemort i slottet och det hela avgörs mellan de båda i en stor duell.Vad tycker jag om boken?

Jag tycker boken är bra och mycket spännande. Den binder samman de tidigare sex böckerna som J.K har skrivit och man förstår allt mycket bättre. Det som förvånade mig var att bok 2, som jag läste för kanske fem år sedan hade stor betydelse och hjälpte mig som läsare att förstå repliker samt handling i den här boken. Det är något som J.K Rowling har gjort enastående. Att lägga upp en sådan lång tidsplan att alla böcker verkligen ”klickar ihop” med varandra på ett magiskt sätt. Boken har ett otroligt brett register på karaktärer och förflutna händelser vilket gör att handlingen är omöjlig att förutsäga. J.K Rowling skriver på ett väldigt enkelt sätt så alla åldrar kan läsa och förstå, samtidigt som hon använder sig av kluriga ord. Jag kände att jag levde mig in i boken och hennes sätt att skriva gjorde att jag inte kunde slita mig ifrån boken. Jag har alltid varit ett stor fan av alla Harry Potter böcker och jag har läst de fem första böcker två gånger. Men på något sätt så var den här sista boken speciell. Det är som sagt den enda boken som de inte är på skolan och det gjorde mig besviken i början, eftersom skolan är helt klart den mysigaste skolan man kan tänka sig att gå på. Man få upp bilder hela tiden när J.K beskriver de långa korridorerna, klassrummen och matsalarna. Eftersom det finns fem stycken filmer så är det lättare att föreställa sig hur det ser ut.
I den här boken känns det inte som det behövs filmbilder för att förstå alla beskrivningar. Hon beskriver miljön på ett fantastiskt sätt och i och med rektor Albus Dumbledores död i den förra boken så ändras Harry som person. Han har alltid varit alvarlig när det tänder till t.ex. de gånger han har utsatts för fara, men han har också vart rolig skämtsam och en skön person att följa. I den här boken är allt det glada borta. Hans enda mål är att förgöra all ondska och det gör att bokens humor sjunker.Om jag ska sammanfatta boken lite kort är den helt klart min favoritbok för stunden. Först trodde jag inte att jag kunde favorisera en utav Harry Potter böckerna, men eftersom det är sista boken är så spännande, måste jag ha Dödsrelikerna som etta på min lista. Jag kan inte säga till en person som inte läst de tidigare Harry Potter bö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Harry Potter och Dödsrelikerna av Eng: J.K Rowlning Sv: Lena Fries-Gedin

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-03-10

    klickar ihop" med varandra p

  • Inactive member 2008-12-11

    Jättebra arbete

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-03]   Bokrecension: Harry Potter och Dödsrelikerna av Eng: J.K Rowlning Sv: Lena Fries-Gedin
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9384 [2020-02-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×