Filmanalys av Hannah med H

4358 visningar
uppladdat: 2008-03-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmen handlar om en tjej som heter Hannah. Hon går andra året på gymnasiet. Hon är inte så mycket i skolan utan sitter hellre på café och ”filosoferar”. En dag när hon sitter på caféet så kommer det en man in, han slår sig ner vid hennes bord och de börjar prata. Han presenterar sig som Jens Nosslin och säger att han jobbar som lärare på ett gymnasium. De ses där ganska ofta, och de pratar mycket om ”ett annorlunda sätt att vara ung”. Hannah är inte som alla andra, hon klär sig på sitt sätt och gör det som hon känner för. Efter ett tag börjar det ringa hem, till Hannah på nätterna, och hon har ingen aning om vem det kan vara. Hon träffar Jens på caféet lite då och då. När han inte kommer dit så blir hon besviken.
Hannah träffar senare flickan Melina, som försöker få ihop Hannah med sin storebror. Hannah och storebrodern träffas och blir goda vänner efter ett tag. Hannah lär honom simma och de umgås en hel del. Senare så träffar hon en annan kille som också blir hennes vän, efter en missuppfattning om att det var han som ringt till henne på nätterna. De börjar prata och umgås, och trivs bra tillsammans.
Caféet är en viktig plats för det är där som Hannah är för det mesta. Det är där som de träffas, Jens och Hannah. De börjar prata, mycket om hur det är att vara ung och de ses där allt oftare. När Hannah sitter och väntar några gånger så kommer inte Jens. Hon känner sig nog lite sviken, för hon kollar mot dörren så fort som det kommer in någon.
Hannahs lägenhet är hennes ”borg”. Hon bor där själv. Om någon ringer på hennes dörr så öppnar hon bara så mycket som säkerhetskedjan tillåter för att se vem det är. Hon är noga med att inte visa för mycket av vem hon är innan hon känner personen.
Men ser inte skolan så mycket i filmen. Hannah är knappt där. Man får känslan att skolan är en ”täckmantel” för vad hon gör istället, kanske för hennes föräldrar. Hannah är inte i skolan för att hon tycker inte om att bli tillsagd att göra saker, hon gör hellre det som hon känner för. Skolan verkar inte vara hennes grej.
Mötet mellan människor
Hannah möter flera nya människor i filmen. Först så möter hon Jens på Caféet. De börjar prata och ses där flera gånger. Mötet med Jens betyder ganska mycket för Hannah, känns det som, eftersom de pratar mycket om hur det är att vara ung. Jens är den person som hon pratar mest med om lite mer allvarliga saker.
Möten mellan människor är viktigt för alla. När vi är ute, kanske i en affär, så träffar man många nya människor. När man träffar någon och man börjar prata så lär man känna personen så att det istället blir en ny bekantskap. Jag tycker att det är roligt att lära känna nya människor, man utvecklas som person. Man lär också känna sig själv mer med hjälp av andra.
Ensamhet
Hannah tänker mycket för sig själv och skriver ner det hon tänker i form av dikter. Hon är lite av en ensamvarg, eller jag fick det intrycket i alla fall. Hon har mycket folk runt sig hela tiden, men vill ändå vara ensam ibland. Jag tycker det är skönt att vara ensam ibland, men det är skönt att alla man känner finns runt omkring.
Att vara ung
Hannah är ung, fast på sitt eget sätt. Jag tycker att filmen visar att Hannah verkligen är en egen tjej, som ändå har sin ungdomlighet fastän hon verkar vuxen ibland. Det är skönt att vara ung och växa upp och lära sig nya saker.

Egna reflektioner
Filmens budskap är för mig att man ska försöka vara ung så länge som man kan. Att man ska vara sig själv, och inte alltid lyssna på vad alla andra tycker och tänker. Att man ska göra vad som känns bra för en själv. Hannah vill inte var a som alla andra, så då är hon inte som alla andra. Hon klär sig i vad hon känner för och hon beter sig inte som andra, går inte på fest varje helg exempelvis. Jag tycker att det är ett bra budskap som betyder mycket. Att man kan få känna att man betyder lika mycket även om man är annorlunda mot alla andra. Filmen är ganska bra, för att man ska försöka inse att man kan vara den man känner för att vara.

Tankar kring en symbol
Jens träffar Hannah på ett café. De börjar prata om han utger sig för att vara någon han egentligen inte är. När han börjar prata med Hannah så känns det verkligen som att han är intresserad av vad hon tycker och tänker. Det är han, men ur producent-synpunkt. Han följer Hannah genom hela filmen, smygkollar på henne och filmar allt hon gör. Han skapar en konflikt mellan Hann...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Filmanalys av Hannah med H

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-02]   Filmanalys av Hannah med H
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9379 [2020-07-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×