Homosexuella ska få adoptera

1 röster
5914 visningar
uppladdat: 2008-02-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Har du någonsin varit kär? Känslan att älska någon så mycket är obeskrivlig.
Ett pars största lycka är när dem tillsammans får skaffa eget hus, gifta sig och skaffa barn.
Hur kan man med gott samvete titta någon i ögonen och på fullaste allvar säga till dem att bara för att människan du älskar är av samma kön har ni inte samma rättigheter.
Kärlek är kärlek, oavsett vad. Vem är det som säger att ett barn med homosexuella föräldrar inte får samma sorts kärlek?

Bakgrund.
Genom alla tider har synen på homosexualitet varierat.
I antikens Grekland tilläts inte bara homosexualitet utan uppmuntrades. Man såg homosexuella handlingar mellan yngre och äldre män som en viktig del i uppfostran. Man tyckte att det var en väg från pojke till man. Kvinnlig homosexualitet under antiken finns inte så mycket skrivet.

Det romerska riket tog till en början intryck från den grekiska kulturen. Man uppmuntrade inte direkt ett homosexuellt umgänge, men sex mellan män förekom relativt öppet i de högre samhällsklasserna. Under Romerska rikets senare år hårdnade dock romarnas attityder till homosexualitet. Under 500-talet infördes till och med dödsstraff på homosexuella handlingar. Men den kvinnliga homosexualiteten talas det inte särskilt mycket om då heller.
Under medeltiden menade man att sex endast skulle förekomma inom äktenskapet, i barnalstrande syfte.
I Tyskland, år 1897, bildades en av de första organisationerna för homosexuella. Det var en organisation som verkade för att avkriminalisera homosexuella handlingar, och arbetade med att upplysa myndigheter och allmänhet om homosexualitet. Förbudet mot homosexuella handlingar avskaffades dock inte, däremot dom homosexuellas situation blev bättre.
När Hitler var vid makten i tyskland under andra världskriget uppger man att 10-100 tusen av dom döda var homosexuella.

Tes.

De flesta tänker aldrig på att någon man möter skulle kunna vara homosexuell. Det betyder egentligen att man förutsätter att alla är heterosexuella. Hur homosexuella ser ut tror man dessutom att man har en klar bild av: "Alla bögar är feminina och alla lesbiska är pojkflickor”

Argumentation.
Men om homosexualiteten plötsligt skulle börja synas skulle man upptäcka att man har träffat både bögar och lesbiska utan att ha haft en aning om det.
För en del är det viktigt att visa att man är stolt och glad över att få vara sig själv och en del av den glädjen syns under Stockholm Pride. För andra är det inte lika viktigt att visa sin sexualitet och för ytterligare några så kan man ha en bit kvar i sin process innan man vågar "komma ut".
Men inte ska man väl behöva leva hela sitt liv genom att behöva bevisa sin heterosexuallitet?
Homosexuallitet är ingen fas i livet, ingen sjukdom som går att bota, det är en känsla av dragning till det egna könet och inget onormalt. Det kan väl inte va så svårt att respektera andras åsikter och läggningar.
Vi kan inte förneka att fördomarna finns, och i slut ändan blir det barnen som får lida av det. Dom kan bli mobbade i skolan och känna ett ännu större utanförskap än ett vanligt adoptivbarn. Så innan vi låter barnen vara våra experiment genom att låta de homosexuella adoptera måste man få bort fördomar, även om det aldrig kommer att gå bort helt o hållet.
Så vi säger att barnen skulle få lida på grund av alla fördomar mot homosexuella i samhället. Homosexuella är alltså olämpliga som föräldrar, inte på grund av sina personliga egenskaper, utan på grund av samhällets fördomar? Fördomarna i samhället ska alltså accepteras som ett skäl till diskriminering? Men i så fall borde vi ju faktiskt förbjuda alla adopterade - eller invandrare överhuvudtaget - att skaffa barn. Dom möter ju minst lika mycket fördomar som homosexuella.
Homosexuella vill inte adoptera bara för att ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Homosexuella ska få adoptera

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-02-12

    AS bra!

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-13]   Homosexuella ska få adoptera
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9242 [2020-04-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×