Denver Madagaskar

6 röster
7580 visningar
uppladdat: 2008-01-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Landet Madagaskar är en ö som ligger utanför Afrikas östkust, landet ligger på den afrikanska plattan. Landet är avlångt och är ungefär 70 mil brett. Madagaskar har förmodligen suttit ihop med fastlandet, Man ser att landet har kunnat sitta ihop med Moçambique. Madagaskar ligger i den tropiska zonen och har ett torrt vinterklimat. Madagaskars yta är cirka 580 000 kvadratkilometer, det är lika stort som Sverige och sen lägger du till ett Svealand. Madagaskar ligger i indiska Oceanien och är världens fjärde största ö.

Huvudstaden heter Antananarivo och har en befolkning på strax över 1 miljon, staden ligger i bergen såsom dem flesta städerna i Madagaskar. Människorna väljer nog att bo där för att stenbockens vändkrets går igenom den södra delen av ön och därför kan solen stå i zenit där, då blir det en av världens varmaste platser. Antagligen väljer människorna att bo i bergen för att det är svalare klimat, Bergen är i genomsnitt ungefär 2000 meter höga, det högsta berget heter Tsaratanana. Eftersom att bergen är så höga är det förmodligen unga bergarter.
Medeltemperaturen i Madagaskar är cirka 20 grader Celsius. Men i Huvudstaden kan det bli ner till 0 grader Celsius. Svaret till detta är att staden ligger så högt upp. Ju högre upp du kommer desto kallare blir det. Madagaskar ligger i Indiska Oceanien 16-26 grader sydlig bredd. Ungefär lika långt ner under ekvatorn som Mauretanien ligger över ekvatorn. Eftersom landet ligger på den bredgraden som den gör och att vattnet är tillräckligt varmt så är tropiska orkaner mycket troliga, det går bara varma havsströmmar runt landet. Det bor cirka 17 miljoner människor i Madagaskar så om du jämför det med Sveriges befolkning och att ytan är ungefär den samma så inser du att Landet är mycket mer folktätt än Sverige, jag tror det är så för att det är en ö med många naturtillgångar. Madagaskar har savann på den östra sidan och stäppmark mitt i landet vid bergen.
Madagaskar har savann på den östra sidan och stäppmark mitt i landet vid bergen. På den västra sidan finns det regnskog och lite odlad jord, största delen är regnskog. Det finns också mangrovegetation och buskskog. Jag tror att anledningen till att det bara finns savann på den östra sidan är att där landet satt ihop med Moçambique är det savann nu. Men vindarna har säkerligen något med saken att göra.
Regnskogen finns bara på den östra sidan av ön för att både sydost pasaden och nordost monsunen når den östra sidan medan sydost pasaden bara når den västra. Dem båda vindarna gör att det kan vara sådant klimat på den östra sidan av landet. Eftersom det finns så mycket olik vegetation så har nog landet ett väldigt rikt djurliv. Landet har en årlig nederbörd på ungefär 2000 mm, det är 1000 mm mer en Sverige. Det regnar nog mer i Madagaskar för att det är sluttnigsregn i ett tropiskt klimat. Det kan nog bli erosioner längst kusten för där är landområdet under havsnivån. Annars är den största delen av landet minst 500 meter över havet.Produktion
Landet livnär sig på att producera tillexempel salt, batat, kaffe, bananer, cashewnötter, ris och nötdjur, batat är en sötpotatis som producerar runt bergen i mitten av landet. Dem producerar också Oorganisk produktion såsom uran och stenkol. Eftersom Madagaskar är en ö så måste landet exportera varorna med flyg eller båt och då blir det stora utsläpp både i luften och i haven. Konsekvenserna blir att vissa djurarter i havet inte borde överleva dem påfrestningarna.
Historia
Madagaskar var en fransk koloni tills 1960 då landet blev självständigt igen, samma år gick landet med i FN. Jag antar att det är därför halva befolkningen kan prata franska och är katoliker. Alltså förmedlade Frankrike sitt språk och sin religion medan dem hade Madagaskar som koloni. Jag vet inte men jag tror också det finns lite Franks arkitektur i landet.
Övrigt
Kaloriintaget per invånare i Madagaskar är 2500, alltså lider inte landet av svält som i många andra delar av Afrika.
Det är mycket stor risk att öknen från det afrikanska fastlandet ska sprida sig till Madagaskar. Sva...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Denver Madagaskar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-11]   Denver Madagaskar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9071 [2020-07-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×