Vad kan vi göra för vår hälsa

2247 visningar
uppladdat: 2007-11-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vad Gotland ska för att främst äldre/medelålders och barn är att få information om olika aktiviteter man kan göra i hemmet och i närmiljö. Även socialt så är det föreningar som kan göra mycket, vad gäller kultur med teater eller musikaktiviteter och sport av olika lag som om man har tillgång till en gräsplan på somrarna så ger det en bra träning för barnen och social samvaro för föräldrarna.
Detsamma gäller i Sverige, föreningslivet är stort här jämfört med övriga världen, eldsjälar som offrar mer eller mindre, ofta mycket av sin fritid till olika föreningar ideellt. Varför det finns sådana personer är en annan fråga kanske för att människoapan är ett undrligt djur som mår bra när andra mår bra runt omkring, Djur som människor.

I Sverige (och världen) måste man börja med barnen så att de får leda och växa i en kultur där man lär sig att man ska röra på sig och vad kroppen behöver för att må bra. Det kan vara allt ifrån läxor, att man ska gå/cykla en promenad i veckan med en familjemedlem precis som man har friskvård i arbetet och doktorer ger fysiska ordinationer ex. sjukgymnastik eller olika psykosociala aktiviteter i recept ec. Och när man är ute och går kan man prata om olika saker, ex. vad man ser, djur och växter som då ger en social närvaro. Skolan ska också hjälpa till med promenader, idrottslektioner och lektimmar. Minska utbudet på sötsaker i livsmedelsbutiker, framförallt syntetiskt godis och öka det ekologiska sortimentet, ex. med ekologisk frukt och choklad. Vet inte vad alla besprutningsmedel som man stoppar i frukt och grönt har för betydelse men det är svårare för kroppen att bryta ned och på så vis försämrar det hälsan. Köp Ekologiskt!

Sen skall man inte ta det hela på ett för stort allvar heller, så att man överkompenserar och blir stressad /”går in i väggen”. och på så vis skadar hälsan, där media har en enorm verkan med alla dagens livsstilsprogram, om man är i yrkeskarriären med möten och på så vis blir mer stressad av de ökade kraven av samhället. Man behöver inte plugga vidare efter gymnasiet!
Många fått jobb, uppleva mycket och har en meningsfull vardag ändå, kanske inte med den fetaste plånboken, då får man fråga sig själv om det är det viktigaste? Är det så, satsa då, men säg nej till annat. För visst är det så, plugga så tjänar du mer, men studielånen ska betalas tillbaka
Prioritera utan att känna dåligt samvete är också en del i dagens vardag eftersom utbudet är stort och inte lär minska.

“Det var bättre förr” teorin kan man då tänka
- nja, men då hade man inte som nu media över sig dygnet runt, (tv, data, film och musik.) Elen är bra, vill absolut inte avskaffa den men utan så skulle man inte kunna plugga dygnet runt till examensproven. Den andra sidan är, att allt skulle inte vara utvecklat, vi hade inte vetat det som vi vet idag vad gäller forskning om sjukdomar, teknologi, filosofi - fastän dem flesta tankar där kom man innan elens födelse.

I världen är det svårt, etter är man för överviktig andra underviktiga, en del kan äta så mycket de vill andra svälter. – BALANS ska inrättas om denna världen ska kunna fungera. Robin Hood attityden “ta från de rika och ge till de fattiga”. som framförallt de rika måste acceptera. Ta från de rika politiker som ä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad kan vi göra för vår hälsa

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-27]   Vad kan vi göra för vår hälsa
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8854 [2018-12-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×