Bokrecension: Skriet från vildmarken av Jack london

24 röster
32690 visningar
uppladdat: 2007-11-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Skriet från Vildmarken handlar om hunden Buck. Buck bor på en gård hos en familj tillsammans med deras hundar och andra djur.
Buck kidnappas från sin trygga tillvaro som familjehund. Han säljs och förs till Alaska där ett hårt liv som slädhund väntar.
I början var det väldigt jobbigt för hunden Buck men med tiden blev han allts starkare och det gick allt bättre. Hans första ägare är François och Perrault. De kunde vara väldigt stränga men ändå rättvisa.

Bland de hundar som Buck drog släden med fanns hunden Spitz. Spitz var gruppens ledarhund och han var väldigt aggressiv.
De två blir redan från början ovänner och till slut blir det en kamp på liv och död dem emellan. Buck vinner efter en lång kamp och utses till ny ledarhund.
En dag kom det order till François och Perrault om nya uppdrag. Då var de tvungna att sälja sina hundar och på det sättet fick Buck nya hussar.
Hos de nya hussarna blev dagarna allt jobbigare. Hundarna hade en tung last att dra och de fick sällan tillräckligt med vila.
Efter ytterligare en tid så säljs Buck igen, denna gång till två män och en kvinna som har tänkt bege sig ut och leta guld.
Dessa visar sig inte alls förstå hur det hårda livet som guldgrävare fungerar och det slutar med att de går genom isen. Dock så räddas Buck av en man, John Thorntorn. Buck fick stanna hos Thorntorn och där hittade Buck nya vänner. Hos Thorntorn får Buck vila ut, och de blir riktigt bra vänner.
En gång räddade han även livet på honom när Thorntorn var på väg att drunkna. Efter detta så bestämmer sig Thorntorn och hans två kompisar, Hans och Pete, för att själva söka sin lycka som guldgrävare.
John Thornton blev Bucks sista band till civilisation och när John dödas av indianer lämnar Buck allt han lärt sig av människor bakom sig och han återgår till att leva på samma sätt som hans förfäder levt, nämligen ute i vildmarken. Efter en tid fylld med sorg fann han till slut sin lycka hos vargarna och levde resten av sin tid ett vilt varg liv.


Huvudpersonen i denna bok är hunden Buck
Hans liv blev väldigt dramatiskt och många människor och händelser har påverkat hans karaktär. Från början var han en snäll familjehund som på grund av omständigheterna förändrades till en stark och aggressiv kämpehund. Han hade tydliga ledar drag och det fick han bevisa flera gånger. Samtidigt var han kärleksfull och omtänksam både till människor sina hundkamrater men endast till de han litade på. När han var vän med någon då visade han det på alla möjliga sätt. Mot sina fiender var han fullständigt skoningslös.


Miljöbeskrivningarna i boken spelar stor roll då den handlar mycket om klimatet och naturen. Boken beskriver hur människor och hundar kämpade för överlevnad i det karga landskapet i norra Amerika under den här tiden då många sökte rikedomar bland bergen. Jag har valt ett exempel på en miljöbeskrivning som jag tycker är bra. I boken beskrivs miljön mycket trovärdigt och det ger en sorts atmosfär runt karaktärerna och berättelsen. Om miljöbeskrivningarna hade varit sämre hade boken mer koncentrerat sig på Buck och då hade det kanske inte känts lika verklighetstroget därför att miljöbeskrivningarna bidrar till att boken känns så pass verklig om den gör.

Eget omdöme:
Jag tycker att "Skriet från vildmarken" är en mycket speciell bok därför att bokens författare har fördjupat sig i vad hunden i boken tänker och det är hunden som berättar. Jag har aldrig förr läst en sådan här typ av bok. Man förstår verkligen hur svårt livet i vil...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Skriet från vildmarken av Jack london

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-02-21

    Fick du Godkänt på denna? Våra

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-06]   Bokrecension: Skriet från vildmarken av Jack london
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8716 [2020-08-12]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×