Splitt

2 röster
5144 visningar
uppladdat: 2007-09-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Många människor har frågat mig hur man blir vigare i split, och varför just dem aldrig kommer ner i split fast de stretchar och stretchar. Kanske kan det vara så att dina "höft kulor" inte kan vridas ut mer ?? Vissa människor kan inte gå ner i split, pga höftkulorna..

Brukar du få Ont efter att du stretchat i "grod-övningen"? Isåfall kan det vara att du behöver vila emellan. Det stämmer att man kan bli stelare efter att man stretchat. Varför man blir stelare kan antingen bero på att man är för kall i musklerna, eller också att man stretchat så mkt att man fått "träningsverk" (det käns inte alltid).
Träningsverk får man ju när man jobbat så mkt med musklerna att "muskel-trådarna" liksom gått av. Och samma sak händer ju när man stretchar ordentligt. När du sedan försöker stretcha igen, kan kroppen säga ifrån, för att muskeln kasnke inte hunnit "läka". Även om inte Du känner något, så kan man bli stelare pga att kroppen spänner emot..

Nu säger jag inte att det är så för just Dig. Men kanske ??

Mitt tips är att stretcha lite olika.. Du kan även komma på dina egna övningar.
Här är 10 stycken av de övningar jag brukar stretcha för split:
1. Ligg i splitt, med magen mot golvet. Glid ner så långt du kan, och håll där ett tag.

2. Ligg på rygg, med rumpan in mot en vägg, och ha benen först rakt upp längs väggen. Tar sedan isär benen och ligg så ett litet tag. Du kan också trycka på lite extra med händerna om du vill, men se till att vara ordentligt uppvärmd. Och ligg inte för länge.

3. "Grodan", splitt med böjda ben.

4. Spagat på BÅDA benen. (Det stretchar ut musklerna man använder i split också.

5. Sätt dig på huk. Ta ut ena benet åt sidan. Se till att ha det böjda benet 90 grader från knät till golvet. Pressa sedan det böjda knät utåt, och se till att ha det raka benets knä uppåt. Se till att hälarna är i golvet. Gör lika på andra benet.

6. Lika som 5:an, men luta dig över och försök få i magen i golvet. Då behöver benet inte vara 90 grader. Glöm inte det raka benets knä, som alltid måste vara uppåt, annars kan du få en ordentlig skada i knät. Se också till att hälarna är i golvet, på båda fötterna.

7. "Grodan", fasst stå på fötterna, och pressa knäna utåt med hjälp av armbågarna.

8. Stå med benen ihop, försök lägg handflatorna i golvet. Böj inte knäna. Försök ha så rak rygg som möjligt. Liksom försök att svanka ryggen.

9. Samma som 8:an, men ha benen lagom isär. Ha så rak rygg som möjligt. Du kan sedan gå längre och längre ner.. Försök ha huvudet i golvet. Efter ett tag kan du sedan sakta glida ner i split, så långt du kan, och ligg o håll där ett tag.

10. Min bästa övning: Del 1. Sätt dig på golvet, med benen isär, så långt du kan... Försök sedan komma så långt ner med magen som möjligt, men du får inte tänka "NER", för då kommer du förmodligen inte ha rak rygg. Tänk istället att det är någon som drar dig i händerna, FRAMÅT, eller lite snett uppåt. Då är det lättare att ha rak rygg. Du kan även be nån i familjen eller nån kompis att pressa dina höftben frammåt.

Del 2. Efter du gjort detta ett tag, skaka ihop benen och vila dig en stund... Sätt dig sedan likadant igen och tänk på samma sätt. Var avslappnad och för händera från den ena foten till den andra, i en halv cirkel-form framför dig. Tänk fortfarande att det är någon som drar dig i händerna, och tänk på att räta ut ryggen. Gör sedan "gungningen" fram och tillbaka ett antal gånger. Vila lite, och gör sedan igen. Tänk på att även i HELA övning 10 ska knäna vara uppåt, inte frammåt eller ligga mot golvet.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Splitt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-03-24

    du glömde skriva källan. http://carolina.danceaddict.nu/content/view/14/31/

Källhänvisning

Inactive member [2007-09-15]   Splitt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8549 [2018-12-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×