Aids och trafficking

3320 visningar
uppladdat: 2007-09-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
AIDS


Förnekelse

Ärkebiskop Raphael Nzeki, Nairobi, Kenya:
”AIDS har spridits så snabbt på grund av att kondomer finns tillgängliga.”

Biskop Cifuentes, Rio de Janeiro, Brasilien:
”Att använda kondom för att stoppa AIDS är enligt min åsikt som att försöka släcka en eld med bensin, det blir bara värre.”

Politiker Sanjay Nirupam, Shiv Sena, Indien:
”Det talas alltid om AIDS och om vilket stort problem det är. Men jag har personligen aldrig träffat någon med AIDS eller sett någon dö av sjukdomen. Jag tycker bara det ät överdrivet.”

Detta är några citat från dem som verkligen förnekar den förödelse som AIDS medför.

Realister

Anna, Spanien, Talking Point, BBC News UK, 2003
"Samtidigt som länder går ut i krig för att bekämpa terrorismen, ignorerar regeringar fullständigt det värsta terroristhotet på jorden idag som helt klart är HIV/Aids."

Kofi Annan, FN:s generalsekreterare, BBC World Service, 2003
"Jag känner mig arg, jag känner mig bedrövad, jag känner mig hjälplös - att leva i en värld där vi har möjligheterna, där vi har resurserna att kunna hjälpa alla dessa patienter vad som saknas är den politiska viljan."

Reagan

Året var 1981 då AIDS omnämndes i medicinsk fackpress men det dröjde hela sex år innan USA: s president Reagan uttalade sig offentligt om epidemin. Vid slutet av år 1987 hade 59 572 AIDS-fall rapporterats och 27 909 människor hade dött bara i USA.
I media framställdes homosexuella som sjuka syndare av många kristna, Pastorerna Pat Robertson och Jerry Falwell ansåg att Aids var guds straff till homosexuella och att homorörelsen måste utrotas.Blodskandaler

Rumänien.

I slutet av 1980-talet smittades nästan 10 000 barn i Rumänien av HIV genom sjukvården. De rumänska barnen står för 57% av antalet smittade barn i Europa, ungefär 1/3 av dessa barnen lever idag och 50 – 60% av de får nu bromsmediciner av något slag.
”De är ungdomar som drömmer om ett normalt liv och om kärlek. De är ungdomar som försöker hitta en plats i ett samhälle som inte alls är berett på att ta emot dem”
(Britta Landoff, Göteborg)

Kina.

År 1996 undersökte läkaren Gao Yaojie en patient med ”den underliga sjukdomen”. En annan patient kom med ”febern utan namn” och en annan med den ”konstiga sjukan”. Gao upptäckte snabbt att det var allvarligt och underättade sjukvårdsmyndigheten i provinsen om att tusentals bönder som hade sålt sitt blod till olagliga blodbanker i mitten av 90-talet, hade drabbats av samma dödliga sjukdom; AIDS. Gao upptäckte att över 50% av invånarna i vissa byar i Henan hade blivit HIV-smittade på grund av orena nålar och återanvänt blod. Istället för att få uppskattning för det hon gjort, gjordes en utredning och Henans poliser tvingade henne att hålla tyst så att provinsens rykte inte skulle smutsas ner. Gao struntade i vad polisen hade sagt och tryckte upp hundratals flygblad för att informera invånarna om AIDS, hon har också lagt ner tusentals dollar av sina egna pengar för att köpa medicin åt de AIDS sjuka i Henanprovinsen.
Dr Gao Yaojie

Catholics for a free Choice:
”Vi tror på gud. Vi tror att sexualakten är helig. Vi tror på omtanke om varandra. Vi tror på att använda kondom!
Trafficking – vår tids moderna slavhandel

Visste du att?

● År 1995 försörjde sig ca 3000 personer i Sverige på prostitution.

● År 1999 kom lagen som kriminaliserar köp av sex. Under det året gjordes 91 anmälningar varav 7 ledde till fällande dom och 5 av dem byggde på männens erkännande.

Sexhandeln blir ett allt större problem i världen. Det är ingen barndomsdröm som man har och valet är inte fritt.
- Prostituerade är offer, sa Hans Ihrman som är åklagare.
De unga flickorna kommer oftast från fattiga hem i Asien, Östeuropa och före detta Sovjetunionen. Flickorna blir lockade med löften om jobb och ett rikare liv, men istället säljs de som boskap och tvingas till prostitution.Polisen uppskattar att en halv miljon människor fraktas över gränserna varje år och bara en femtedel tros vara män, unga pojkar och barn. Resten är kvinnor.
Oftast är det samma personer som sysslar med trafficking och ena veckan säljer de narkotika och nästa människor. Det gör allt som ger pengar.

Kvinnorna som kommer till Sverige blir lovade jobb men när de väl kommer hit blir de misshandlade, våldtagna och fråntagna sina pass. Hallickarna hotar kvinnorna att inte gå till polisen för då blir de hemskickade och i hemlandet väntar folk som kommer att slå ihjäl dem. Kvinnorna blir rädda för polisen och vägrar söka hjälp
Kvinnorna får inte behålla en krona av det de tjänar utan det tar hallickarna hand om. ”Vi behåller dina pengar så länge” brukar det heta. Allt det som kvinnan får tillexempel ett paket cigaretter skrivs upp som skulder som hon aldrig blir av med. När hon förstår att hon aldrig kommer bli av med skulderna försöker hon fly och om hon har tur och lyckas så hamnar hon hos en kvinnoorganisation.

Från Moldavien till en bordell i BosnienTatiana är 17 år och bodde i Europas fattigaste land, Moldavien. Hennes största dröm var att åka till Italien och hälsa på en kusin. Hon betalade en okänd man 500 D-mark för att han skulle köra henne dit, men hon kom aldrig fram.
Tatiana och tre tjejer till åkte med den okände mannen till Rumänien där de blev avkastade i en skog, där dök den förste köparen upp. Han körde flickorna till den Jugoslaviska gränsen där ett par bönder väntade som sedan i en pickup körde flickorna inrullade i filtar in i landet.

En polisbil körde dem sedan vidare till en lägenhet i Belgrad där ytterligare 20 flickor fanns. Där fick de nya identiteter, myndig ålder och nya pass. Redan i Belgrad köptes Tatiana och några till av ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Aids och trafficking

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-09-09]   Aids och trafficking
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8540 [2020-09-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×