Argumentation: Diskrimineringar

5 röster
5742 visningar
uppladdat: 2007-08-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Överallt i världen diskrimineras människor för sitt kön, sin sexuella läggning, sitt utseende, sjukdomar som Cerebral pares (cp), ens religiösa tro eller sin etniska bakgrund.

En undersökning, där drygt 6600 studenter deltog, visar att var femte student har en eller flera gånger känt sig illa behandlad under deras utbildning. Det borde inte vara rätt att man behandlas sämre på grund av att man är sig själv.

Det finns barn som växer upp med att t.ex. deras pappa hela tiden klagar på sin frus vikt. Detta leder ofta till att barnen sedan blir fixerad vid sin vikt eller att mamman i fråga börjar diskriminera barnet för att hon själv inte ska må lika dåligt.

Ska vi ha ett sånt samhälle där folk bli dömda efter sina ytliga faktorer istället för att se till individen man är. Det är personligheten själv som ska definiera en som person, inte ens sexuella läggning, ens tro eller något annat.

Om vi kommer att låta detta att fortsätta pågå kommer allt fler människor att tappat respekten dels för sig själv men också för andra människor.

Jag läste i en tidning att en man i Kalmar inte hade fått köpa en lägenhet i en bostadsförening. Styrelseordförande i föreningen hade uttryckligen förklarat för mannen att han och hans fru inte fick köpa lägenheten på grund av deras etniska bakgrund. Mannen anmälde sedan detta till diskrimineringsombudsmannen (DO) men det är stor risk att han inte kan göra någonting.

Om vi bestämmer oss för att acceptera diskrimineringar blir det som att vi tycker att det stämmer att folk med mer makt är mer värda, att heterosexuella människor automatiskt är mycket bättre än homosexuella eller att man är en bättre människa desto snyggare man är. Men är det verkligen det vi vill?

Vart kommer detta då leda? Vad kommer det då att hända i framtiden, kommer de ”sämre” människorna att elimineras? Kommer det då bara existera massor med vita heterosexuella människor som är pinnsmala och lever i en värld där folk har en bild av hur människan ska vara och de som inte eftersträvar detta inte passar in i deras verklighet.

Jag förstår ju att vissa människor inte förstår att det de säger eller gör kan ses som en diskriminering och inte menar något illa egentligen. Men det kan inte rättfärdiga att vara elak mot en annan människa.

För om vi tillåter detta att pågå nu kommer det att bli desto svårare att motverka detta senare eftersom människan då på något sätt har accepterat att det finns i våran vardag. Då kommer många människor att anse att det inte är fel att gå omk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumentation: Diskrimineringar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-08-11

    jättebra skriver, dels för ege

  • Inactive member 2008-02-07

    Kanon arbete ! bra tjejen

  • Kandy Banosh 2015-11-18

    Kandy Banosh 2015-11-18 Detta är riktigt bra, men vart fick du källan ifrån? Jag håller på med ett skolarbete om diskriminering.

Källhänvisning

Inactive member [2007-08-01]   Argumentation: Diskrimineringar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8500 [2019-12-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×