Homosexuella ska få adoptera

1 röster
9225 visningar
uppladdat: 2007-06-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
EJ ORIGINALET!

Föräldrar eller barnhem?

I Sverige finns det en lag som säger att homosexuella inte får adoptera.
Det finns många tankar kring detta. Jag själv tycker att det är självklart att homosexuella ska få adoptera. Man kan ställa denna fråga: Ska barnen få kärlek och ett tryggt hem, eller ska dom få leva på ett barnhem hela sitt liv och inte få föräldrar som kan ge kärlek? Jag hoppas att du som läser detta nu fick dig en tankeställare. Finns det någon skillnad på homosexuella och heterosexuella? Jag vill nu få alla som är emot att homosexuella ska få adoptera att byta tänkande och verkligen låta dom få adoptera!

Det måste ju för det första finnas krav som ska ställas på det homosexuella paret. Jag satt och tänkte på några som man kunde ha:
Paret som vill adoptera ska ha levt ihop i minst tre år. Det ska inte vara något hastigt beslut, dom ska ha pratat en person som ifråga ställer dom om varför dom vill adoptera. Dom ska båda också ha fyllt 20 år och ska inte vara över 40 år.
Efter att jag hade suttit och kommit på dessa krav satte jag mig vid datorn och försökte hitta andra villkor. Alla villkoren jag hade kommit på hade andra människor också kommit fram till.

Grunden för det homosexuella föräldraskapet är att man som individ accepterar sin egen homosexuellitet. Att visa för andra och vara öppen om att vara homosexuell är viktigt för att undvika att barnet försätts i besvärliga valsituationer, där det tvingas ta ställning till om föräldern är öppet homosexuell eller inte.
Det ska inte finnas fördomar, fördomarna kan inte accepteras som skäl till att homosexuella inte ska få adoptera. Om det finns fördomar som riskerar att drabba barn till homosexuella så är det samhällets uppgift att motverka dom fördomarna, inte försöka att få homosexuella att inte få adoptera! Fördomar om homosexuella och barn är heller inte ett argument för att homosexuella ska avstå från att få skaffa barn. Det är däremot ett argument för att stärka arbetet mot fördomar för att barn till homosexuella inte ska drabbas. Ansvaret att motverka dålig kunskap och negativa ord mot homosexuella och barn ligger på alla människor i vårat samhälle.

Det finns folk som säger att barn till homosexuella har mycket större risk att bli utstötta eller mobbade av andra barn i skolorna. Men är det inte då dom som mobbar som har problemet?!
För homosexuella är det inte snällt att säga att barnen säkerligen kommer att bli mobbade, homosexuella som vill skaffa barn har ju en lika stark önskan att göra det som heterosexuella har. Jag har letat och letat men hittills inte hittat någon studie som säger att barn med homosexuella föräldrar blir mer mobbade än dom som har retrosexuella föräldrar. Är folk rädda för att barnen till homosexuella ska bli mer mobbade så kan man ju lika gärna förbjuda tjocka människor, färgade människor att skaffa barn (vilket jag inte hoppas kommer att hända).
Även om man skulle göra detta så är jag helt säker på att det ändå kommer att finnas dom barn som blir mobbade på ett eller annat sätt!

Det finns dom som oroar sig över att barn som har homosexuella föräldrar inte får tillräckligt med manlig/kvinnlig förebild. Men barn till retrosexuella föräldrar klarar ju sin uppväxt utan antingen en manlig/kvinnlig förebild. Om man tycker att barnet får för lite före bild av antingen man/kvinna så kan man ju ta hjälp av någon kompis eller någon i släkten. Så därför är jag helt övertygad om att barn till homosexuella föräldrar klarar sin uppväxt och får lika bra förebild på både den manliga och kvinnliga sidan. Det enda negativa som jag vet är att en ensamstående förälder till ett barn kanske inte har lika mycket kraft att ge som två föräldrar skulle haft. Men detta problemet uppstår ju inte hos barn som har två homosexuella föräldrar.

Därför finns det verkligen ingenting som säger att...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Homosexuella ska få adoptera

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-05]   Homosexuella ska få adoptera
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8419 [2020-04-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×