Reklam Analys- Knäckehäxan

1 röster
8269 visningar
uppladdat: 2007-05-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Riddarna kring det Runda Frukost Bordet
Jag ska göra en reklamanalys av reklamen "Riddarna kring det Runda Frukost Bordet". Det är en reklamfilm för produkten START . START är en flingsort
Reklamfilmen börjar med att en man med gamla historiska kläder börjar spela någon truddelutt som låter som att en kung ska säga några viktiga saker, på trumpet . Alltså så spelas låten för att direkt fånga tv-tittarnas uppmärksamhet. På trumpeten hänger en tygskylt där det står ”Riddarna kring det Runda Frukost Bordet”. I bakgrunden på den här inledningen ser man ett slott, som förtydligar att reklamfilmen utspelar sig bakåt i tiden.
Sedan byts det scen i reklamen och det första man ser är ett paket med START som en hand öppnar. Detta är att direkt efter inledningen så börjar reklamen med att visa ett START paket. Det gör så att tittarna förstår vilken produkt som det görs reklam för.
Sedan backar kameran så att man ser då ett sten rum som är ganska mörkt, det enda som lyser upp rummet är ljus. I rummet sitter det tre riddare runt ett runt bord. Riddaren som är närmast har en fullt utrustad riddardräkt: hjälm, rustning, handskar, skor.
Det är även han som öppnade START paketet och använder det. Riddaren till höger har en stor kroppsbyggnad. Han har långt hår och en lång mustasch. Detta får honom att se löjlig ut.
Riddaren som sitter längst bort har en luva av kedjor över huvudet, det hade många riddare på medeltiden. Han ser ut att vara invandrare och har en mustasch.
När riddaren med hjälmen häller ut innehållet ur START paketet, så kommer det inte ut flingor, det kommer ut knäckebröd. Samtidigt som allt knäckebröd ramlar ner i tallriken så spelas det upp musik som ska beskriva en känsla av chock, förvåning, någonting som de inte var beredda på.
Alla de tre riddarna vänder sig om och tittar in i kameran, som om dom tittar på nåt/ någon. Då får man se vad det e dom tittar på; en gubbe med långt grått skägg, som sitter i en luvtröja och diskar. Bakom gubben är det endast en stenvägg och ett ljus på väggen.
Gubben svarade på varför flingorna hade blivit till knäckebröd ”Jaa, knäckehäxan var här och trolla” då får man se riddaren som är lite rundare än de andra riddarna resa sig samtidigt som man hör ett ljud som låter som att han drar fram ett svärd. Tjockisen sa ”Hon ska veta att man inte leker med riddarna kring det runda frukostbordet!” han låter som om ahn är lite blyg eller stammar.
Efter tjockisen har sagt repliken, ser man att de tre riddarna står i som en triangel med uppdragna svärd. Tjockisen har en orange tröja med två skedar som korsar varann som ett kryss. Varför man får se det tror jag är för att det ska stärka ”riddarna kring det runda frukostbordet”.
Sedan byter reklamen scen. Det första man ser är ett hur gjort av endast knäckebröd, med skorsten, fönster, vägg och tak. Sedan kommer de tre riddarna rusande till huset med dragna svärd och sköldar. Då hör man tjockisen ropa till häxan som är inuti huset ”Knäckehäxa, återförtrolla vårt goda START, annars äter vi opp ditt knäckehus” dom två andra riddarna vänder sig om för att titta på tjockisen, och då rycker han på axlarna för att visa att han inte kom på något annat att säga. Man ser att riddaren som är invandrare har tre röda kossor på sin gula sköld och riddaren som hela tiden bär hjälm har en bunt vete som logga på sin blåa sköld. Nu hör man hur en dörr öppnas med det där gnisslande ljudet. Ut kommer knäckehäxan, hon har grått långt hår, svarta kläder, och käkar knäckebröd samtidigt. Knäckehäxan säger ”Hejsan grabbar, vilket väder det är” . Då säger invandrar riddaren samtidigt som han pekar på häxan med sitt svärd ”Sluta Jidda börja trolla”. knäckehäxan stoppar in lite knäckebröd i munnen och sedan använder hon sin högra hand för att trolla tillbaka riddarna till deras bord. Det kommer lite rök från där riddarna hade stått.
Sedan byter reklamfilmen scen. Då ser man hur de tre riddarna kommer fram från ingenstans runt bordet. Då hör man en röst som säger ”En än gång har det goda segrat” i bakgrunden är det hallelulia ljud. När rösten har pratat klart ser man att det var gubben som tidigare satt och diskade som nu sitter och skriver i en stor bok med fjäderpenna , som sa det.
Sist får man se hur en av riddarna häller upp START flingor i sin tallrik.

Jag tror att reklamfilmen vill få fram att START är det bästa för en bra frukost. Att knäckebröd inte är tillräc...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Reklam Analys- Knäckehäxan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-27]   Reklam Analys- Knäckehäxan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8278 [2019-10-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×