Droger

5 röster
11623 visningar
uppladdat: 2007-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Varför dessa?
Jag valde att skriva om dessa tre droger eftersom det var just dessa jag ansåg mest intressanta. Jag jobbade utifrån dessa fyra frågor; Hur framställs Marijuana, Hasch och Kokain? Och vad är de? Hur påverkar dessa droger människan? Positivt och negativt. Vilka är drogernas smeknamn? Och hur har de fått dem? Hur ”tar” man då dessa droger? (Visst, det ser ut som om det är sex olika frågor, men jag valde att dela upp dem på detta vis, annars hade det bara varit fyra stycken.) Jag hade hört talas om dessa droger innan, men visste inte att det fanns så många olika skillnader på dem. Heller visste jag ingenting om själva framställningen så det blev en liten chock då jag fick veta att de endast är vanliga växter som orsakar all denna uppståndelse hos poliser och myndigheter. Även tycker jag det är väldigt läskigt att dem påverkar människan på ett så dåligt sätt! Det är verkligen skrämmande att växter kan orsaka så mycket hemskt! Mer skrämmande är allt hemskt som kan hända efter att man påverkats utav drogerna. Jag försökte mig på en femte fråga då jag var klar; ”Är det värt det?” Mitt grubblande tog tid. Att få uppleva sig själv som vacker, rolig, i centrum, glad, lycklig och nästan perfekt under ett antal timmar mot att få skador på sig själv för kanske resten av livet och kanske bli beroende utav något så innerligt att man blir sjuk utav att inte ta det. Mitt svar på frågan blir nej. Man ska inte behöva ett hjälpmedel som droger eller alkohol för att få känna sig speciell. Att bara kunna vara sig själv är nog det viktigaste av allt.

Drogernas verkan under ruset är något man kan uppleva utan dem. Är man sig själv och försöker bjuda på sitt sällskap, så kan det bli än ännu bättre kväll än om man har använt droger eller alkohol. Att vara sig själv kan jag jämföra med en tjej som är blyg och beroende utav smink. Hon döljer sitt vackra ansikte under lager utav klet och på samma sätt är hennes blyghet byggd. Vanligt för henne, som är blyg, är att hon gömmer sig bakom sina vänner, eller sitter tyst ensam i ett hörn där ingen tar någon särskild notis om henne. Skulle tjejen börja utan smink, och låta ansiktet lysa fram och lära sig att hon är vacker utan allt fruktansvärt klet, så syns det på hennes utstrålning. Och på så vis kan tjejen komma fram från sitt gömställe och istället börja ta för sig utav kvällen. Under en riktigt bra kväll kan tjejen till och med hamna helt i centrum och verkligen känna sig lycklig och kanske rentav älskad utan att ha behövt ta en enda drog eller ett enda glas med alkohol.


KÄLLOR:
Narkotika dopningsmedel och hälsofarliga varor – NO-bok.
http://jove.prohosting.com/~klinkman/kokain.html
http://www.karelma.com/cannabis.html

Kokain
Drogen kokain görs på krossade kokablad blandat med lösningsmedel. De krossade kokabladen blandas tillsammans med lösningsmedel och utvinner på så vis droger med olika effekt då de reagerar olika beroende på vilket lösningsmedel man använder.

Några olika exempel på dess nya smeknamn och konsistenser är:

Kokain kallas kokapasta då den framställs rent. Kokapastan röks och får på så vis andra smeknamn som bazooka då den har ett slags bombeffekt. Kokabas kommer fram då kokainet blandas med kemikalier. Då är den inte vattenlöslig. Från kokabasen kan kokainhydroklorid framställas. Då skall saltsyra ha tillsatts under dess upphettning. Kokainhydroklorid är i sin renaste form ett vitt pulver med bitter smak. Då kallas den snö/snow efter dess snöflingsaktiga utseende. Kokainbasen kan också kallas för crack. Då är den ofta förekommen i klumpar utav färgerna gråvit eller gulaktig. Crack har ofta en lite oljeaktig, nästan fet konsistens. Ytan är lätt porig.

Kokain tas på flera olika sätt. Den kan rökas, tuggas och sniffas/snusas, allt beroende på hur den har framställts. Även kan bladen användas till te.

Vad är det som utgör själva njutningen med kokain? Vad är det som gör den så farlig?

Jo det är så att kokain påverkar nervsystemet på sådant vis att personen lugnas ner och man kan känna sig alldeles upprymd. En del personer får en känsla att man har kraft till allt. Man är inte trött och får mer självförtroende då man också kan bli mer pratglad. I början utav kokaininnehav kan en person få ökad sexlust.
Det farliga med kokain är alla de påverkningar som det ger. Blodtrycket kan höjas, pulsen likaså, man kan hallucinera, och bli ytterst förvirrad. Omdömesförmågan (förmågan att döma sig själv och andra) sviktar och kan leda till omdömeslöshet. Man kan bli aggressiv och andas ytligt. Näsan kan täppas igen eller rinna hejdlöst. Rastlöshet och ”flyktigt tankeverksamhet” kan även uppstå. Några utav de kroppsliga skador som kokain kan ge är att blodkärlen drar ihop sig och det kan leda till hjärtinfarkt eller rentav hjärtstillestånd. Personen kan få kramper, och om det är en kvinna kan hon få kramper i underlivet eller så kan en person rentav dö alldeles hastigt. Kokainpåverkan kan även ge en rejäl aptitminskning - som kan leda till att man förlorar mycket i vikt, sjukdomar – som till exempel halsinfektioner, diarré och skador på slemhinnor. Kvinnor kan förutom kramper drabbas utav missfall, skador på fostret och blödningar utav olika slag.

Marijuana och Hasch (Cannabis)
Cannabis Sativa eller hampa är namnet på den planta som dessa två droger kommer ifrån. De produceras på olika sätt. Marijuana är den enklaste drogen att framställa utav cannabis plantan.

Marijuana är en drog som görs på torkade växtdelar. Den framställs på så vis att man plockar de ovanjordiska växtdelarna och torkar dem. De mals till rätt konsistens och bland resultatet finns blad, frön och stjälkar. Vanligtvis plockas dock fröna bort, eftersom de har en tendens att smälla.

Marijuana har flera smeknamn. Bland annat gräs och weed. Den kallas så därför att

Vanligtvis så röker man marijuana. Det är enklaste sättet.

Hasch är en drog som framställs utav torkade kådproducerande körtelhår från samma planta som marijuana och cannabis.

Hasch eller haschisch kommer från arabiskan som då betyder narkotiskt berusningsmedel.

Hasch förekommer genom rökning, kakor och pulverform. Pulverformen är dock ovanlig men när den väl förekommer så är det genom att den sväljes eller att den blandas ut i drinkar.

Vilka är de vanligaste effekterna hos någon cannabis påverkad? Och hur påverkas kroppen och personen i helhet utav drogerna marijuana och hasch?

De vanligaste effekterna är till en del lika de effekterna hos en kokainpåverkad. Man känner sig pratglad, livlig och oförstående lycklig med mycket skratt. Självkänslan höjs och självkritiken sänks. Det kan leda till oansvariga handlingar. Inlärningsförmågan och koncentrationen kan försämras rejält eftersom ruset håller i ett tag efter intag. Allt mellan himmel och jord kan förändras för en påverkad. Tiden och avstånd är några exempel som en cannabispåverkad inte alltid kan minnas. Även reflexerna och koordinationen kan försämras. Hallucinationer är också något som kan ske, dock vid stora doser. Även vid större doser så kan synen och hörseln påverkas. Färger och former kan förändras, likadant med ljud likt musik och rytmer. Verkligheten för en cannabispåverkad kan tänkas vara helt olik den egentliga verkligheten. Personen kan få förföljelsemani, känna sig alldeles förvirrad och få fruktansvärd ångest! Flera fall har slutat i schizofreni och därefter inne på en psykiatrisk anstalt.
Några utav de skador som kan uppstå efter påverkan av marijuana eller hasch (även cannabis) är att immunförsvaret minskar, då produktionen utav de vita blodkropparna blir mindre. I näsan och munnens slemhinnor kan det uppstå flera sjukdomar och problem med lungornas andningskapacitet. Även början till lungcancer eller rentav lungcancer kan uppstå. Även ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Droger

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-24]   Droger
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8252 [2020-07-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×