Bokrecension: Diamanttronen av David Eddings

2961 visningar
uppladdat: 2007-05-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Diamanttronen

Jag har bestämt att jag ska skriva en resumé så att ni förstår det viktiga av boken, och sedan ska jag
Skriva vad jag tror att bok 2 kan handla om.
Resumé: Världen Eosien är en värld full av kyrkokoriddare, magier, människor och magi. Kyrkoriddaren Spjuthök återvänder hem efter att ha bott i ett kloster i 10 år så att hans sår skulle läkas. Han hade tidigare fått det när han blev överraskad av sin rival, Martel som kan förbjuden magi. Spjuthök åker tillbaka till huvudstaden där han bor och finner att drottningen, som han älskar som sitter i en sorts trans som en magiker har skapat för att stoppa giftet från att sprida sej. Drottningen sitter som förstenad på tronen tills magin sinar så att hon och giftet åter lever igen. Spjuthök, som är drottningens väktare tar up jakten på att hitta motgiftet innan magin som räddat henne försvinner. Han har nu på sin resa kommit till ett fjärran land där motgiftet tros finnas. Spjukhök var hos en medicinman som hade haft ett motgift som var mycket likt, Spjukhök fick då reda på att motgiftet var ett magiskt föremål, kung Therins svärd, som hade tillräckligt mycket kraft i sej för att bota människor. När Spjuthök var på väg ut sade medicinmannen ”Du som söker Therins svärd, tag akt för dess mörka sida”.Bok 2: Motgiftets mörka del

Spjukhök hade ingen aning var han skulle leta. Dagen efter gick han in till palatsets bibliotek och läste böcker om Therin för att få någon förhoppning var han skulle leta. På kvällen skakade Spjukhök besviket på huvudet för att gå tillbaka till värdshuset utan att hitta något. När han lade tillbaka böckerna kom en gammal man runt hörnet och fick syn på boken han lade in. Spjuthök fråga tyst vad han ville.
Den gamla gubben hade gått med på att ge information om Therin mot ett par öl. 5 öl senare gick Spjuthök belåtet till sängs för att tänka ut nästa drag och för att vila up sej inför sin nya resa. Dagen efter var Spjukhök på väg från landet, lika snabbt som han hade kommit. När Spjukhök var vid kungadömet Deiras palats fick han syn på sin gamla stridspartner Radiz. Tillsammans gick dom in i Therils kungagrav i bergskedjan Jiroch. Vägen svängde överallt i en labyrint av grottor. Dom kom in i ett stort rum där hans grav fanns i mitten. En människa stod lutad mot graven, Martel. Spjukhök hoppa fram och startade en farlig strid med Martel. Dom hoppade fram och tillbaka, snabbt svingande med sina svärd. Radiz följde med Spjukhök och började pressa Martel bakåt. Martel som hade trott att Spjuthök skulle ha kommit ensam började tveka. Martel kallade fram män runt om från ingenstans, en sekund senare var han borta och hade tagit till flykten igen. Radiz och Spjukhök avväpnade snabbt fienden och tog det lysande svärdet ur Therins grav. Han kände hur kraften genomsyrade hela hans kropp. När Spjuthök och Radiz åkte tillbaka till Elenien för att bota sin drottning ven en pil på väg mot Spjuthök. Av erfarenhet hoppade han åt sidan och undvek pilen. Han ställde sej up och frågade Radiz om det gick bra, fast han fick inget svar tillbaka.
Spjuthök vände sej snabbt om och såg på sin vän som låg utsträck på den kalla marken med ett dött leende på munnen. Tårar kom från ingenvart och överrumplade Spjuthök. Spjuthök krävde hämnd, på mannen som sköt, på mannen som förgiftade hans drottning, men framförallt på Martel, som lejde alla dessa mördare. Spjuthök hittade snabbt den springande yrkesmördaren och med ett smidigt hugg fällde Spjuthök mannen till marken. Spjuthök såg ner på den döende mannen på marken, som med ett svärd i sin mage långsamt dog. Flera veckor senare var Spjuthök och hans drottning i en kyrka för att gifta sej. Han sörjde fortfarande Radiz, fast han visste att livet var tvunget att gå vidare. Dom senaste dagarna hade gått som minuter. Han hade kommit tillbaka, botat drottningen och så mycket mer på ett ögonblick, som det kändes för honom. Martel var fortfarande ett mysterium, fast han hade hört rykten att kungen hade tagit hans huvud för dom brott han begått. Nu såg Spjuthök bara framåt i tiden, med sin fru, hans barn, och alla vänner som han skulle få i sina äventyr.

David Eddings skrev denna serie ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Diamanttronen av David Eddings

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-12]   Bokrecension: Diamanttronen av David Eddings
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8145 [2020-12-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×