Black Sabbath

2 röster
4515 visningar
uppladdat: 2007-05-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Gruppen bildas

Black Sabbath anses vara det första riktiga hårdrocks- och heavy metal-band som slog igenom och även ett av de största banden i den genren genom tiderna. Bandet bildades 1968 i en liten förort till Birmingham i England. Bandet bestod då av fyra medlemmar, John Michael Osbourne som stod för sången, Tony Iommi på gitarr, Terry Butler på basgitarr och Bill Ward på trummor.
Bandet var fascinerade av det ockulta och många motståndare mot hårdrocken trodde att de var djävulsdyrkare och ville därför förbjuda deras musik, men även på grund av deras i vissa fall satanistiska texter. Från början hette bandet Earth men när bandet fick reda på att det redan fanns ett annat band med samma namn bestämde de sig för att byta till Black Sabbath, de hämtade namnet från titeln på en italiensk skräckfilm.

Gruppen splittras

1976 började det uppstå konflikter i bandet och en av dem var att de övriga bandmedlemmarna tyckte att Ozzy tog för stor plats i bandet och att det endast var han som drog till sig publicitet. Efter ett stort bråk 1979 mellan Ozzy och Tony blev Ozzy sparkad från bandet på grund av hans problem med både alkohol och droger. Efter Ozzy har det varit ett flertal sångare men bandet var störst under den tiden som Ozzy var sångare. Under tiden som Ozzy var sångare i bandet han de släppa åtta album. Deras första var ” Black Sabbath” och deras andra var ”Paranoid” som bland annat innehöll låten med samma namn som är en av de mest kända Black Sabbath låtarna.
När attacken mot World Trade Center hade ägt rum skickades en lista ut i USA som visade låtar som vissa ansåg vara opassande efter händelsen. Av Black Sabbaths låtar var ” Sabbath Bloddy Sabbath” och ”War pigs” med.

Popularitet och publicitet

Under mitten och slutet av 70-talet var Black Sabbath ett av de största banden men efter att Ozzy blivit sparkad sjönk populariteten. Idag är Black Sabbath fortfarande ett stort band men de har hamnat i skuggan av alla nya hårdrocksband som bildas. Bandet har fortfarande konserter utomlands med de flesta av original medlemmarna. Nästa konsert i Sverige är i sommar på Sweden Rock Festival . Idag har de flesta fått upp ögonen för Black Sabbat genom tv-serien om Ozzy och hans familj, han är den som lyckats bäst efter bandets splittring och han har släppt flera album.

Egna kommentarer

Till skillnad från dagens hårdrocksband kan man faktiskt höra vad Black Sabbath sjunger, det tycker jag personligen är ganska väsentligt för att låten ska vara bra. Jag tycker om deras texter då de berättar om att livet inte alltid är så bra och att de tar upp ämnen som helst ingen vill prata om. Låten ” War pigs” har en väldigt bra och stark refräng, “Politicians hide themselves away
They only started the war
Why should...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Black Sabbath

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-08]   Black Sabbath
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8105 [2020-08-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×