Heaven''s Gate

3 röster
8511 visningar
uppladdat: 2006-12-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Budskap och grundsyn

Det en Heaven''''s Gate-medlem "trodde på" var ufologi, i grova drag. De trodde att de skulle komma till det himmelska riket genom ett rymdskepp. Kroppen var bara en "behållare" eller ett forden för själen. Tiden på jorden i behållaren var mycket dryg och onödig. Det största problemet var sexualdriften. Hälften av männen kastrerade sig när de gick med i sekten. Man levde asketiskt och anhängarna sålde det mesta av sina ägodelar. De delade allting jämt sinsemellan.

Inom sekten ansåg man att alla människor är lika värda oavsett hudfärg, kön osv. Dock ansåg de sig själva som högre stående än djur, då människor kommit längre i utvecklingen. Den enda skillnaden mellan människor var alltså den själsliga. För att förbättra sina själsliga kunskaper. Man blev då skolad av en medlem från The Kingdom of Heaven. Hittills har de enda rättfärdiga varit Jesus och Applewhite.

Kraven för att bli värdig The Kingdom of Heaven är att man ska bli av med sexualdriften och kapa familjebanden. Våld är förkastligt. De som blivit utkastade från Heaven''''s Gate kallas luciferianer. De försöker förstöra för sekten. Det var de som mördade Jesus.

Man ska inte:

* Ljuga (för sina "lärare och klasskamrater")
* Vara lat
* Hålla undan sanningen, alltså ska man berätta så fort man gjort något fel
* Visa, uppmuntra eller uppmana till sexuella känslor
* På något sätt medvetet bryta mot sektens regler.

Väl medlem i sekten, fick man ändelsen –ody i sitt namn (ex. Thurston-ody, Elaine-ody).
(Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Heaven%27s_Gate_%28cult%29)HistorikMarshall Herff Applewhite föddes 1931. Hans intressen var teologi, då hans pappa var presbyteriansk präst, och musik. Marshall studerade bådadera, men avslutade bara musikstudierna. Han gifte sig, fick två barn och blev lärare på University of St. Thomas, Houston, i musik. Dock blev han sparkad för anklagelse för att ha haft homosexuellt umgänge med en elev.

Under denna tid fick han problem med hjärtat, och ett nervöst sammanbrott. Det resulterade i att han fick ligga på sjukhus. Där mötte han den 44-åriga sjuksköterskan Bonnie Nettles, vilken han lämnade sin fru för. Marshall fick en nära döden-upplevelse pga sina hjärtproblem, och Nettles ansåg att det var något väldigt speciellt som hände just honom. Hon berättade för Marshall om en grupp hon kände till, i vilken han skulle bli väldigt användbar. Denna grupp kom senare att utvecklas till sekt.

(Källa: www.en.wikipedia.org – Marshall Applewhite)

Nettles och Applewhite hittade på låtsasnamn, Bo och Peep som senare blev Ti och Do, eller "The UFO two". Man vet inte varför de hittade på dessa namn, men de använde dem i sekten. Det kan ha kommit från "Do re mi fa so la ti do". Marshall var ju musikprofessor…

(Källa: http://www.rotten.com/library/bio/religion/cult/marshall-applewhite/)

De båda hade någon sorts mental sjukdom, och genom deras föreställningar (eller mindre ovinklat sagt, uppenbarelser) kom de på att de var "de utvalda". De hade kommit till jorden från The Kingdom of Heaven, det himmelska kungadömet. De predikade runt om i Oregon om deras insikt, som bl.a handlade om att båda skulle dö och senare uppstå efter tre och ½ dagar. Under turnén blev de arresterade för kreditkortsstöld och bilstöld. Applewhite hamnade i fängelse i fyra månader, Nettles blev frikänd.

När Applewhite släpptes förklarade "the UFO two" deras tro. Samtidigt fick de en stor summa pengar, mystiskt nog. Donation eller stöld, vi vet inte än idag. För dessa pengar köpte de en ranch i Dallas. Där samlades de ungefär 20 medlemmarna. Därefter fick inga fler medlemmar komma in i sekten.

Under tiden när sekten hade gått under jorden, (ca 1976-1993), dog Nettles i cancer, –85. Då funderade sektmedlemmarna och ledaren Do (Marshall) ut ett namn. De kom fram till Heaven''''s Gate. De publicerade 12 videolektioner, en av dem heter "How to build a U.F.O", och två domedagsvideos, "Last chance to evacuate earth before it''''s recyled" och "Planet earth about to be recyled – Your only chance to survive – Leave with us".

I samband med kometen Hale-bopp som kom nära jorden 1996-97, vilket hade stor betydelse för sekten. De trodde att ett rymdskepp följde med kometen, och det rymdskeppet skulle ta dem till The Kingdom of Heaven. Det var då, den 7 april...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Heaven''s Gate

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-19]   Heaven''s Gate
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7357 [2020-08-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×