Homosexuellas adoptionsrätt

9134 visningar
uppladdat: 2006-12-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Homosexuellas adoptionsrätt

Att jämföra homosexuella pars kärlek med incest är ett hån mot alla människors lika värde och lika rättigheter.
All kärlek är bra kärlek!

Den 21/8 skriver moderaten Jonas Dahlgren att äktenskapet bara är förunnande heterosexuella par. Han jämför även homosexuellas äktenskap med incest. Detta är ett tydligt tecken på att moderaterna inte jobbar för homosexuellas rättigheter, det stryker även uppgifterna från RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigade) att moderaterna är det nästsämsta partiet, innan kristdemokraterna, i riksdagen på att jobba för homo-, bi- och transpersoners rättigheter (HBT-personer)
Det tydligt bristande engagemanget från moderaternas sida för att stärka HBT-personers ställning yttrade sig även på en majoritet av moderaterna röstade emot lagen om förbud mot diskriminering p g a sin sexuella läggning.

Att socialdemokraterna jobbar mer för homosexuellas rättigheter var tydligt när riksdagsmannen Bengt-Ola Ryttar ifrågasatte att homosexuella skall ges adoptionsrätt. Han har sedan dess tvingats till avbön och t o m lovat att inte ställa upp för omval till riksdagen.

Om man ska koppla detta till religionen och titta på hur man ser på homosexuella som kristen, hittar man bara ”dåliga” åsikter.
Homosexuell är inget man väljer att vara, det är bara något man är.
Förr var det inte lika accepterat som det är nu. Många reagerade starkt när de fick veta att någon var homosexuell.
Om någon hade en relation med en person av samma kön kunde man straffas med döden.

Nu är det mer accepterat att man är homosexuell men man kan fortfarande få konstiga blickar om man öppet visar sin kärlek till en person med samma kön. Fast det är ändå inte olagligt. Men varför finns det då lagar som förbjuder äktenskap, adoption och partnerskap om man är homosexuell. Man får alltså med andra ord bara vara ett par.

I kyrkan får man lära sig att Gud är kärlek, och att man ska älska sina medmänniskor villkorslöst. Då är det helt fel att förtrycka homosexuella och skapa lagar mot dem!

Det man alltid får höra som försvar för att homosexuella inte ska få adoptera är att barnet kommer bli mobbat. Men man kan bli mobbad för vad som helst, man är tjock, rödhårig, har fula tänder. Ja, vad som helst! You name it.
Det finns inget bevis på att barnet skulle bli mobbat.
Alla barn är olika och därmed tacklar de saker på olika sätt, vissa växer upp och blir tuffa, andra inte. På så vis kan man inte förutse ifall ett barn kan ta skada av att få vara barn till ett homosexuellt barn.

För att summera. Homosexuella blir mer och mer accepterade i samhället. Det kommer ALLTID finnas personer som inte accepterar det, men det gör det överallt. Det enda som fattas nu är att det ska bli tillåtet för homosexuella att gifta sig och kunna adoptera barn. De borde ju också få bilda familj.

All kärlek är bra kärlek!


Av: Sofie Gustavsson J3
Handledare: Hans Axelsson

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Homosexuellas adoptionsrätt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-02-19

    Måste bara påpeka om kristendomens åsikter om homosexualiteten. Kristendomen är inte emot homosexualiteten, de är emot samlaget, sedan vet jag väl inte om de vill förbjuda adoption för homosexuella vet jag inte. Men de har iaf inte något emot homosexuella människor. Det enda jag vet är att de inte tillåter kyrkligt gifte, men de är inte emot att de gifter sig borgerligt.

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-19]   Homosexuellas adoptionsrätt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7355 [2020-10-31]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×