Venezuela

3 röster
12456 visningar
uppladdat: 2001-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Venezuela
Punktfakta om landet:
Statsskick:republik
Yta:912 050 km2
Huvudstad:Caracas(3,4 milj. inv.)
Högsta berg:Pico Boliviar(5007 m ö h)
Längsta flod:Rio Orinoco
Största sjö:Maracaibosjön
Invånareantal:21,8 milj.
Språk:spanska
Invånare/km2: 24
Religion:ingen statsreligion,96% katolik
Naturlig befolkningstillväxt:2,1% (1994)
President:Hugo Chavez

Landet Venezuela
Huvudstaden i Venezuela heter Caracas.I Caracas bor det 1 miljoner invånare. I hela landet bor det ca 20,7 miljoner människor.Förr var Venezuela ett fattigt land. De flesta levde bara på jordbruket. I Maracaibosjön hittade man sedan olja, och då blev Venezuela rikast i hela Sydamerika. I de sydvästra delarna av Venezuela finns det stora regnskogar. Där finns det Indianer som lever på jakt och fiske. I de sydöstra delarna finns det mycket höga berg. I de norra delarna är det långa vita sandstränder som människor brukar komma på semester till väldigt ofta.

Venezuelas huvudstad Caracas ingår i ett snabbt växande storstadsområde. Kustläget begränsar utbyggnads-möjligheterna, och konkurrensen om marken är hög. Höghus med många lägenheter har ersatt den låga bostadsbebyggelsen i centrum. Där bor nu främst den högre medelklassen, eftersom hyrorna är höga i så pass centrala områden.

Canaima Nationalpark
Nationalparken är lika stor som landet Schweiz. På en an dessa märkliga toppar Auyán-Tepui, finns världens högsta berömda vattenfall som heter Angel Falls. Detta namn härstammar från en amerikansk pilot och guldgrävare som hette Simon Angel. Han upptäckte vattenfallet av misstag år 1935. Där fanns Indianer som har bott i området i tusentals år, dom kallades för Kerepa-Kupaimerú.

Anderna och Mérida
Bergkedjan Anderna sträcker sig in i Venezuela. Med högsta toppen på 5007 m, Pico Bolivar.I mysiga bergstaden Mérida startar världens högsta och längsta linbana på 1600 m.

Djurlivet i Venezuela
Faunan är rik med drygt 300 arter däggdjur, ca 1300 häckande arter fåglar, ca 260 arter kräldjur, ca 200 arter groddjur och mer än 1000 arter fiskar. Det finns fem arter kattdjur, bl.a jaguarundi, margaykatt och ozelot, och tre andra arter hunddjur.
Nämligen buskhund,gråräv och krabbätarräv.Alla fyra myrskolarterna och fyra arter sengångare finns i skogarna eller på savannerna, liksom kapucinapor, vrålapor, låglandstapir, navelsvin och spetshjortar. I flodmynningar och längs kusten lever sirendjuret lamantin.Många neotropiska fågelgrupper är vanliga bl.a arapapegojor, kolibrier, manakiner, myrfåglar, trogoner och ugnfåglar, och i några grottor häckar oljefågeln. I en del skyddade fågelrika områden nära kusten (där bl.a ormhalsfåglar, hägrar och ibisar häckar) har spetskrokodilen sina starkaste fästen i världen.Orinocokrokodilen finns ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Venezuela

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-19]   Venezuela
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=724 [2020-10-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×