Jerry lee lewis (Musik)

2 röster
5583 visningar
uppladdat: 2006-11-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Innehållsförteckning

1.Framsida
2.Innehåll
3.Inledning
4.Fakta del
5.Sammanfattning
6.Egen reflektion
7.Källförteckning
__________________________________________________________
Inledning

Jag valde Jerry Lee Lewis för att pappa tipsa om honom. Men sen när jag började hitta fakta om honom så värka det vara en rolig människa Och det var han. Han hade varit känd till hatad och vänt till känd igen. Det är kanske inte många som kan göra så men det gjorde han. Det gav mig ett glatt leende. Men jag tycker han får skylla sig själv att han vart bortglömd.
__________________________________________________________
FAKTA

Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis föddes den 29 september år 1935 i Ferriday i lisa. I hans uppväxt gillade han att sjunga och spela piano. När han blev äldre börja han spela piano ute på Hotel och restauranger. När han blev vuxen vart han en mycket bra piano rockare. Han hade ett sätt att spela på som ingen annan hade. När han spelade stod han på pianot och satt på det och sprang runt M.m. han var riktigt vild. Han började göra låtar ex ”Whole lotta shakin`going` on”, ”great balls of Fire” och high School confidential” som kom 1958. Det kom också en sista låt i hans karriär med låten ”breathless” i 1950 talet och släpptes på Sun Records 1957-1958. sen efter det hände en dramatisk sak Jerry Lee Lewis gifte sig med sin tretton åriga kusin dotter myra Galle Brown. Hela USA skakades med nyheter Jerry vart utslängd och ingen brydde sig om han på 2-3 år han vart totalt glömd. Efter det började han droga sig. men han var i allfall uppe på kvällarna och spela piano på Hotellet. Hans doktor sa till han att han inte fick dricka mer en flaska om dagen. Om han gjorde det skulle han dö av för mycket alkohol. Men att dricka bara ett glas rädda hans liv och karriär 1960-1970. så spelade han in några plattor med Jerry Kennedy efter många år senare börja han göra country musik. Och gjorde en jätte stor comeback med låten >Another Place, Another time< och idag skulle han nog vara riktigt trött och gammal.
__________________________________________________________

Sammanfattning

Han spelade piano. Hans första platta var ”Whole lotta shakin`going` on”. Han spelade på Hotel& restaurang. Men han gjorde något dramatiskt, han gifte sig med en trettonårig tjej. Då hatade hela England honom. Dom besökte inte hans hemsidor, köpte inte hans prylar m.m. Men så gjorde han en Comeback med låten ”Another Place, Another time” och han blev känd igen.
__________________________________________________________

Reflektion

Jag tycker det här arbetet har varit roligt och man har lärt sig mycket om artisten hur han levde, vem han var och vad han gjorde (Jerry Lee Lewis). Man hade riktigt mycket tid på sig att jobba med det här arbetet och jag tror mitt arbete blev rätt br...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jerry lee lewis (Musik)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-23]   Jerry lee lewis (Musik)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7174 [2020-08-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×