Naturgas

3 röster
7092 visningar
uppladdat: 2006-11-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Naturgas är en stor energikälla som inte många tänker på, det består av många olika kolväten och eftersom naturgas är en gas så är det gasformiga kolväten. Naturgas består mest av kolvätet metan, och metan är en av det lättaste kolvätet som finns den är brännbar och den brinner lättast. De andra kolväten som finns i naturgas är ettan, propan, och butan. Där finns också lite koldioxid och kväve.
Naturgas är från tidiga geologiska perioder som bevarats avlagringar, med det menar jag att det har bildats av massa döda växter och djurdelar från havet. Naturgas hittar man oftast tillsammans med oljefickor, men man kan också hitta naturgas i gasfickor i Berger.
Naturgas hittar man osats i Nordsjön, men det finns också andra länder som man hittar naturgas hos t.ex. Ryssland, Holland, Iran och USA och man räknar idag hur mycket naturgas det finns i de här fem länderna så tror man ca 130 eller 140 biljoner kubikmeter och det kommer att räcka i ca 60 år till.
Vi ha en stor användning av naturgas, vi använder det till många område som förbränning och där använder man det för andra fasta och flytande bränslen. Naturgasen är mycket lätt att förbränna den brinner lättast därför används till bränsle inom industri, kraftvärmeproduktion, fordonsbränsle, elproduktionen och det används också i hushållet bland annat till bilar för motorbränsle.
Naturgas är alltid enkelt att hantera och det som är bra med naturgas är att den är billigare än el och olja. Naturgas finns mesta i gasform men det kan även ibland finnas i flytandeform vid t.ex. transport. När man transporterar naturgas så gör man det via rörledningar då brukar det vara gasform men man brukar också transporterar naturgas med vita tank båtar för transportera det till länder som e långt bort. Konsekvenserna men naturgas är att naturgas bra, jämfört med olja och kol. Naturgas utsläpp också ut i naturen som olja och kol men inte så mycket. Naturgas släpper ut mest koldioxid och kväveoxid, inte som olja och kol.
mitt Slutsats om naturgas är väldig bra det mycket biligare än olja , kol, bensin och el. jag tycker att naturgasen är mycket bra för naturen och forskarna har gjort undersökning som visade att det gör ett stort förbättring på naturen och miljön som är i närheten. ett viktigt punkt vill jag ta att naturgas släpper inte ut svavel och tungmetaller som olja och kol den släpper mest ut koldioxid och kväveoxid.

jag tycker att naturgasen är ett bra lösning för Försurning, fö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Naturgas

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-16]   Naturgas
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7127 [2021-01-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×