Krönika om Björn Ranelid

1 röster
4318 visningar
uppladdat: 2006-10-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Han är en poet utan dess like, jag får gåshud när han talar och förmodligen är han fruktansvärt intelligent. Men inte tänker jag sitta här och vara snäll. Nej, härmed tar lovorden slut. Tack och hej.
Ranelid vill vara en god man, de svagas hjälte och beskyddare, men som Virtanen säger i sin blogg den 10 juni 2005 så sparkar han på medelklassen. Uttalandet om Magdalena Graaf och Magnus Hedman i bloggen den 2 juni 2005 får agera praktexempel.
”En miljon svenskar kan skriva som Liza Marklund.” Säg mig Björn, hur kommer det sig att ingen annan har gjort det? För med de framgångarna borde någon mer känna sig lockad. Denna kommentar känns dessutom ganska motsägelsefull när den kombineras med hans prat om att alla är unika. Eller är det kanske bara han som är det, eftersom han är den enda som kan få Augustpriset för Synden? Vad som också kan nämnas är att Marklunds böcker om Annika Bengtzon har sålts i sex miljoner exemplar och översatts till 28 olika språk. Jämför det med Björns böcker som vissa sålts i hela 50 000 exemplar (multiplicera detta med 26 antal böcker och vi får fram 1,3 miljoner). Du är inte ens i närheten, Ranelid. När den här Ordets man inte ser ner på den svenska, enligt min mening, mest framgångsrika kvinnliga författaren, verkar han ha känna ett behov av att hävda sig med mannen med flest miljarder på kontot, nämligen Bill Gates. Ranelid påstår att pengarna som Gates skänker till välgörande ändamål inte är någonting, i jämförelse med kärleken mellan en man och en kvinna, konsten att simma från stranden Jag till stranden Du, i havet Vi. Ursäkta Björn, men nu börjar du bli snudd på patetisk. Du skriver vackert, men något större bidrar du inte världen med. Dina böcker kommer inom en tid förpassas till de mörka, dammiga hyllorna på ett bibliotek. Du kommer aldrig att kunna säga att du har räddat livet på en annan människa. Jag hoppas att du ser det, du är inte så stor som du tror. Mister Högmod tar också på sig rollen som domare. Linda Rosing får sin del av kritiken när hon kallar sig författare och Lotta Engberg får kommentaren ”Det är en skam att folk med så låg intelligens får uttala sig i det offentliga rummet”. Men, ingen har väl fått Nobelpris i tystnad? En annan egenskap Ranelid har är att han vet bäst. Det måste vara underbart. Han pratar om faraonisk omskärelse, ”Men det vet du inte vad det är”. Jo, käre du, jag vet exakt vad det är, jag vet dessutom vad klitoridektomi och sunniomskärelse är. Jag är ung och jag skriver inte som du, men trots det vet jag en del. Det är tur att jag inte uttalar mig offentligt. Jag är nog inte tillräckligt intelligent eller konstnärligt lagd för att få spotta min galla över dessa vita ark som sprids över världen. Dessutom använder jag inga vackra metaforer för att linda in mitt budskap. Jag är bara brutalt är...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika om Björn Ranelid

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-19]   Krönika om Björn Ranelid
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6909 [2019-08-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×