Debattartikel-Mer skolidrott!

18 röster
19876 visningar
uppladdat: 2006-09-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Fler och fler barn är idag överviktiga. Övervikt har sina rötter i såväl brist på motion som dåliga matvanor. Många ungdomar har inte regelbunden fysisk träning, pga brist på intresse eller andra prioriteringar. Lägg därtill dåliga matvanor och mycket ”stillasittande” och övervikten är ett faktum. Vetenskapliga undersökningar visar att överviktiga barn har svårare att koncentrera sig och prestera bra i skolan.

Ungdomar spenderar största delen av vardagen i skolan och det skulle därför vara naturligt och ett bra inslag i vardagen med mer skolidrott. Jag menar inte att ökad skolidrott skulle ta bort övervikten hos ungdomar, men det skulle bana väg för ett intresse att aktivt börja idrotta utanför skolan. Mer skolidrott är ett steg på vägen till en bättre hälsa!

Med så många teoretiska ämnen som skolan erbjuder och så få praktiska ämnen uppmanar vi omedvetet till teoretiskt kunnande och försummar de mer praktiska färdigheterna. Hur skulle samhället se ut med bara teoretiker? Samhället har lika stort behov av hantverkare eller gymnastiklärare som vilket yrke som helst.
Varje individ har olika förutsättningar och mål med tillvaron och det är skolans skyldighet att erbjuda varje elevtyp rätt undervisning för hans eller hennes behov. Jag säger inte att teoretisk utbildning är något man ska förkasta, men ett sunt inslag av gymnastik i skolvardagen skulle definitivt vara uppskattat av de mer praktiskt lagda och lite motion har aldrig skadat någon.

Skolidrott är precis som många andra samhällsfrågor en fråga om pengar. Mer idrott och välmående ungdomar borde snarare ses som en investering för framtiden än ytterligare en skattebörda. Mer skolidrott skulle på lång sikt kunna minska antalet sjukskrivna i samhället. Tyvärr så kan man inte föra statistik över hur bra eller dåligt någon mår, förutom statistiken på sjukskrivna i samhället. En människas välmående kan inte mätas i pengar! Kanske är det det som är problemet, att vårt kapitalistiska samhälle är så inriktat på statistik och analyser att man glömmer bort det som inte går att mäta eller sätta siffror för. Det som trots allt är det viktigaste vi har, vår hälsa!

Mer idrott ger ett förbättrat immunförsvar och ett ökat välmående. Hur viktigt det är kan inte nog poängteras. Idrott är inte bara viktigt för hälsan utan också för samarbetet i klassen. Idrott har länge varit och är fortfarande et...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Debattartikel-Mer skolidrott!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Johannes Alvedahl 2019-02-22

    Otroligt bra debattartikel! Räddade mitt svenska betyg ^^

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-28]   Debattartikel-Mer skolidrott!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6805 [2020-10-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×