Straff inom KKK

1 röster
11198 visningar
uppladdat: 2001-05-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Straff

De vita klanmännen i södern under 1800-talet drog sig inte för att utmäta hårda straff. Det handlade inte om att utmäta efter att målet varit uppe i domstol. Klanen tog det i egna händer och straffade de svarta, ofta då det endast fanns misstankar om brott och inga direkta bevis.
Exempel på straff vid olika brott:
 En svart man som hade misstänkts för att förfört en vit kvinna kastrerades, smordes in i tjära för att därefter brännas på bål.
 Om en mörkhyad gjorde saker som inkräktade på de vitas område så var straffet ofta hängning.
 En vit kvinna som frivilligt uppmuntrat en svart man till sex tvingades ofta gå naken genom staden för att sedan mördas.
 En annan vanlig sak som man kunde straffas för under 1800-talet var om man röstade på republikanerna. Detta på grund av att Ku Klux Klan hade ett gott samarbete med det demokratiska partiet. En röst på ”fel” parti kunde därför innebära döden!

Klanens återuppvaknande 1915-21

Runt 1910 fanns det inte mycket kvar av den forna klanen och Ku Klux Klans härjningar hade nästan försvunnit från söderns städer. Men så en bit in på 1910-talet fick KKK ett uppsving och man blev åter igen en mäktig massorganisation.
Den som kom att bilda den nya klanen var William J. Simmons, född i Harpersville, Alabama 1880. När han lämnade armén var han fylld av tankar om patriotism och amerikanism. Det var detta som drev honom.

Under åren som kom, när han arbetade sig fram i livet funderade han ständigt på att bilda en egen broderlig ordern, baserad på Ku Klux Klan.
När Simmons blev sängliggande i tre månader på grund av en bilolycka så utarbetade han alla detaljer för den nya klanen.

Simmons fick med sig ett antal män från andra ordnar som han var medlem i. I den nya klanen fanns det även med två medlemmar från den gamla Ku Klux Klanrörelsen. Han samlade alla de blivande medlemmarna på tacksägelsedagen 1915. Platsen som invigningsceremonin ägde rum på var Stone Mountain utanför Atlanta. Man läste ett bibelutdrag och avslutade ceremonin med att bränna ett kors på bergstoppen.
Ungefär samtidigt som bildandet av den nya klanen skedde så blossade det första världskriget upp förr fullt i Europa. Och 1917 ingrep USA ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Straff inom KKK

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-18]   Straff inom KKK
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=677 [2019-08-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×