Jehovas Vittnen

3 röster
20323 visningar
uppladdat: 2006-07-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jehovas Vittnen är en sekt som är spridd över hela världen. Deras ”kyrkor” kallas för Rikets Salar.

Charles Taze Russel grundade år 1870 en bibelstudiegrupp i Allegheny, Pennsylvania.
1880 hade fler liknande församlingar bildats i delstaterna intill. År 1888 hade Jehovas Vittnen bildats, men de kallade sig för Russelianer fram till 1931. 1888 hade de endast 50 heltidsförkunnare som gick runt och erbjöd biblisk litteratur och predikade hemma hos folk. Nu finns det 700.000 heltidsförkunnare och 4.5 miljoner medlemmar i hela världen.
1909 blev organisationen internationell och predikade i tidningar i U.S.A., Kanada och i Europa

Jehovas Vittnens lära bygger på Bibeln men tolkar den helt olikt jämfört med andra kristna rörelser. De har en egen översättning av Bibeln; ”Nya världens översättning av de heliga Skrifterna”. De tror på den allsmäktige Jehova och att han har skapat allt. De tro också på Jesus men att han inte är lika stor som Jehova.
De tror att precis allt i Bibeln stämmer. Men de får svårt på vissa ställen i Bibeln t ex:
Luk. 23:43 ”Jesus svarade; ’Sannerligen, jag säger dig redan i dag, du skall vara med mig i paradiset”. Men eftersom de inte tror på en odödlig själ så stämmer in deras teori...

De firar inte jul eller några andra högtider. Inte heller födelsedagar eftersom de bara nämns två gånger i Bibeln och både gångerna firas de av ”fiender”.

Medlemmarna tillåts inte att utföra blodtransfusioner, eftersom de anser att blodet är heligt. Det innebär att blodet inte får hanteras på annat sätt än det var tänkt från början, och de får därför inte äta blodmat, t ex Blodpudding. Förbudet mot blodtransfusioner innebär att medlemmar dör varje år som annars skulle kunna räddas. Ibland kan läkare ändå tvingas utföra blodtransfusioner på barn till medlemmar i Jehovas Vittnen. Föräldrarna upplever det som ett grovt övergrepp på barnet eftersom Jehovas Vittnen jämför en blodtransfusion med en våldtäkt.

De anser att alla samlag som inte är till för att få barn är till för att tillfredställa mannen.

Jehovas Vittnen tror att alla stater, och allt näringsliv styrs av Satan, och att han är härskare av denna världen. Det är till viss del därför de ofta blir förföljda, anser de.
I Sverige är de undantagna ”Totalförsvarsplikt”. Det innebär att ingen i Jehovas Vittnen...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jehovas Vittnen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2006-10-27

  det är ingen sekt. ja, de tror

 • Inactive member 2007-12-04

  Josephine. Jehovas är visst kl

 • Inactive member 2008-04-21

  Det är ingen sekt! odödlig sjä

 • Inactive member 2009-08-21

  Det som är viktigast när man skriver om en annan religion är att undersöka hur pålitlig källan är som man tar sin informatition från. Eftersom så många tror att världens nya översättning skiljer sig så mycket från den vanliga Bibeln blir många förvånade när de får se att det står exakt samma sak i deras Bibel. Det är sant att Jehovas vittnen inte tror på att själen lever vidare efter döden, men Lukas 23:43 motsäger det faktiskt inte då Jehovas vittnen tror på att det kommer att bli ett paradis på jorden och de som dött kommer att uppstå. (Du kan slå upp Johannes 5:28 i din egen Bibel).

 • Inactive member 2009-08-21

  ( Sekt? Alla Jehovas vittnens möten är öppna för allmänheten.) Inget Jehovas vittne har någonsin dött pga att man inte fått blod. När man måste genomgå en allvarlig operation får man flera alternativ att välja mellan, även blodfria, eftersom det är många fler förutom vittnen som vill ha blodfri läkarvård och på så sätt undvika blodtransfusioners baksida. Se vilka alternativ som finns: http://www.watchtower.org/z/hb/article_03.htm. Om det är några få individer som jämför blodtransfusion som en våldtäckt innebär det inte att det är något som finns med i läran. Att :"De anser att alla samlag som inte är till för att få barn är till för att tillfredställa mannen" stämmer absolut inte. Det är därför viktigt att man tar sin information från tillförlitliga källor, istället för att omedvetet börja sprida rykten. börja sprida

 • Inactive member 2009-12-07

  de är ingen sekt och det dör inte flera varje år, det finns många läkare som är specialiserade på att behandla människor utan blod, mycket pga. att det medför många negativa saker med blod. Plus att Jehovas vittnen har hur mycket sex som helst bara de är gifta. Kan jag garantera:) Överlag rätt normala människor, med med starka principer och lever för sitt hopp.

Källhänvisning

Inactive member [2006-07-24]   Jehovas Vittnen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6639 [2020-07-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×