ASU och de andra 203 öarna

2099 visningar
uppladdat: 2006-06-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det var en gång en gigantisk ö bland 203 andra öar. Det var den mäktigaste ön. Den hade vapen av alla olika slag. Ön hette ASU. Det fanns andra öar som man trodde hade bättre vapen än ASU men som på länge inte hade startat något krig mot ASU. De andra öarna hette Nika, Slandrys, Koresyda, Nari, Janap, Kari och Raseli.
Många av öarna hade tillsammans bildat en organisation som förebygger krig och andra hot mot människan. Organisationen kallades för NF.

Eftersom ASU var mäktigast så hade den koll på alla andra öar trots att de andra öarna ibland inte visste om det. ASU använde sig av stora kameror som fanns långt upp i himmelen.
De andra öarna hade mycket av det dyrbara som ASU inte hade så mycket av. Det kunde tex. handla om det svarta vattnet. Det svarta vattnet var dyrbart och kunde användas som drivmedel och till förbränningar av olika slag. Det innehöll vatten och små portioner av andra ämnen.

En ö som förr var mycket rik på svart vatten var Kari. Det var en diktatorisk ö som leddes av en mäktig kung som hette Maddas Husneis. Eftersom ASU inte hade mycket svart vatten så blev de avundsjuka. De bestämde sig för att attackera Kari och ta över deras ö så att de kan ta all svart vatten men då måste hitta på en bra ursäkt för att inte få NF och de andra mäktiga öarna mot sig. Deras ursäkt var att de hade fått reda på att man i Kari använde vapen som var ett hot för både människan och naturen, det kallades för ”Nräkvapen”.
ASU attackerad Kari och avsatte deras kung. Tusentals människor, flest barn, blev dödade men det brydde sig inte ASU om utan allt de brydde sig om var öns svarta vatten. Det var ju därför de attackerade ön. En annan sak som ön ASU blev glada över var att Kari var en av de mäktigaste öarna men eftersom de nu har tagit över den så har de mäktigaste öarna blivit en mindre vilket betyder att det blir mindre konkurrens. Tusentals människor fick således dö för att ASU skulle få sitt svarta vatten.
De andra 203 öarna hade inte gjort någonting för att hindra kriget så att människorna inte blir skadade. De vågade inte. Runt ön Kari fanns 5 andra öar men de hjälpte inte Kari. De försökte inte ens hindra kriget. Vissa öar visste dessutom att ASU ljög om att ön Kari hade Nräkvapen och att de bara ville komma åt det svarta vattnet. Men ingen vågade säga det. Ja! Så rädda var de.

Raseli var en av de mäktigaste öarna. De var med ASU, därför var de mäktiga. Tillsammans var de mäktigast! Raseli hette egentligen Stinalape. Raselis folket kallades för dujarna. Dujarna var ett folk som inte hade någon ö. Under deras historia hade de blivit dåligt behandlade av alla andra öar. Till sist tyckte öarna synd om dujarna, speciellt ASU. Därför hjälpte ASU dujarna att ta över ön Stinalape och säga att det var deras ö. De gjorde det och gav ön namnet Raseli. De 199 andra öarna vågade inte säga någonting till Raseli trots att de visste att det inte var deras ö. De var visserligen rädda för ASU.

Få personer vågade vara mot ASU och Raseli och förstöra för dem. Dessa ansågs vara terrorister. Alla som försökte förstöra för ASU eller Raseli kallades för terrorister. De blev snarare kallade för det av alla öar. Det var nämligen så att När ASU eller Raseli kallade någon för terrorist så gjorde även alla andra öar det. ASU var ju mäktigast! När Raseli tog över Stinalape så kallades de inte för terrorister av resten av öarna eftersom ASU inte gjorde det. Samma sak när ASU attackerade Kari. Vem skulle våga kalla ASU för terrorister?
Efter flera attacker på ASU av de så kallade terroristerna blev folket på ön arga och därför bestämda de sig för att hämnas. De trodde att terrorister kom från en ö som kallades Ghanisaftan. Det var en liten och mycket fattig ö. Men det brydde sig ASU inte om utan de ville hämnas. Deras ursäkt den här gången var terrorismen och att de ville att ön skulle bli demokratisk. Men egentligen så ville de eliminera allt som kunde tänkas vara ett hot mot dem.
De var ju egentligen inte säkra på att terroristerna kom från Ghanisaftan. Varken NF eller de 203 öarna försökte hindra kriget som ledde till att tusentals människor dog. De dog eftersom ASU misstänkte att några från ön Ghanisaftan hade utfört våldsaktioner i deras ö. Huvudorsaken till varför dessa som kallas terrorister överhuvudtaget terroriserade ASU var att de tyckte att man inte kunna stoppa deras massaker på ett annat sätt än att använda våld men det var dock inte en bra metod eftersom ASU gav igen och allt fortsatte och fortsatte i ett oändligt lopp.

Förr i tiden skedde ett stort antal krig mellan öarna. Tex. mellan Kari och Nari. Kriget mellan Kari och Nari var väldigt stort och den utvecklades pga. ön ASU. ASU gav vapen till både Kari och Nari för att de ville att Kriget skulle bli större och att de skulle förgöra varandra. Det var planerat. ASU gjorde så med meningen. Men alla de 203 andra öarna kunde inte fatta det eller så förstod de allting men inte vågade säga. Man kan ju inte glömma att ASU var den mäktigaste ön.

Jerk som bodde på ön Janap hade sett en film som hette ”Manvietkriget” från ASU som handlade om kriget mellan ASU och ön Manviet.
I filmen var det ASU som vann kriget. När Jerk hade sett filmen frågade han sin pappa om varför de i filmen säger att det var ASU som vann kriget när det egentligen är ön Manviet som vann.
- Min son, det är typiskt asuaner. De vill visa att de är hjältarna och att de är mäktigast. Så är det i alla deras filmer. En sa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: ASU och de andra 203 öarna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-06-04]   ASU och de andra 203 öarna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6521 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×