internetpedofiler

3002 visningar
uppladdat: 2006-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Internet hyllas som en revolutionerande uppfinning. Det är ju så lätt att hitta det man söker efter, det går så snabbt och smidigt. Men det finns baksidor av det hela också. Det är inte så oskyldigt som man kanske kan tro.

Överallt på de flesta ungdomssajter finns så kallade Internetpedofiler. Det är äldre män och kvinnor som verbalt förför barn och tvingar dem at göra obehagliga saker i webbcameran, som att visa sig i underkläder eller till och med naken. Det är vanligt att flickor i åldern 14-15 år blir påtvingade dessa saker, men även yngre utsätts för dessa påtryckningar.

I Sverige är det inte olagligt att förföra ett barn över Internet och ingen kan ingripa förrän ett brott verkligen händer, förrän någon blir skadad på riktigt. Inte förrän då ingriper polisen och den utsatta kan få skadestånd för att han eller hon varit tvungen att stå ut med våldtäkten, och våldtäktsmannen får några år bakom galler innan han släpps ut och kan göra samma saker om och om igen.

Men det finns de som försöker stoppa Internetpedofiler, människor som Mats Andersson på Netscan.
På Internet utger han sig för att vara flicka eller pojke i tonåren, och låter sig själv utsättas för vad vi ungdomar är med om dagligen. Mats håller föreläsningar runt om i landet om dessa Internetpedofiler och han vet att om en äldre man börjar prata om mer sexuella saker, så slänger de allra flesta av oss ungdomar ut dem direkt. Tack och adjö.

Men om det loggar in en äldre man som börjar prata med en som en jämlike så tänker man oftast inte på att den personen kanske inte har rent mjöl i påsen.
Som sagt är det inte olagligt att skriva dessa saker till minderåriga, medan man i Storbritannien kan få upp till 4 års fängelse för samma brott. Scotland Yard har ungefär samma uppgift som Mats på Netscan, enda skillnaden är bara att Scotland Yard får göra något åt saken, men Mats kan bara observera och i bästa fall tipsa polisen om en möjlig våldtäktsman eller stänga ner sajten. En av sajterna som Mats övervakar är Snyggast.se. Sidan går ut på att man lägger upp en bild på sig själv, och att ”publiken” sedan sätter betyg på detta bilder. Oftast är det så att ju mindre kläder personen har på sig, desto högre poäng får man. Problemet med detta är en liten knapp längst ner o vänstra hörnet, som knappt är en knapp På den står det ”Juridiska avtal”. Där kan man läsa att alla uppladdade bilder tillhör sajten och att de kan användas som ägaren behagar. Och eftersom väldigt få människor upptäcker denna knapp, läggs det upp bilder som man kanske senare ångrar. Har man lagt upp en bild på sig själv, kan man aldrig få bort den. Den kommer att finnas kvar på sajten för alltid. Många av de bilder som läggs upp här hamnar på porrsajter runt om i världen. Det är inte bara sexistiska bilder som kommer in i porrbranschen, utan även helt vanliga porträttbilder, där man påstås sälja telefonsex.

När ska vi börja göra något åt detta? Ska vi vänta med att agera tills någon i vår närhet blir utsatt? Det kan vara ditt barn, din syster eller en kompis som i hemlighet blir förhörd över Internet.

Vi som elever på Segevångsskolan i Malmö har påbörjat ett projekt mot Internetpedofiler. Det skrivs brev till justitieminister Thomas Bodström, artiklar till tidningar runt om i Skåne, och ett fåtal elever har gått ut på stan med protestlistor. Men inget kommer hända utan de svenska medborgarnas hjälp. Allt detta görs i hopp om en ändring i lagen, att ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: internetpedofiler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-11-26

    döds straff ?

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-06-01]   internetpedofiler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6496 [2019-08-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×