Michael Jackson - Black and White

5693 visningar
uppladdat: 2006-05-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Michael Jackson är en av världens mest kända artister och en mycket speciell sådan. Sitt första band startade han tillsammans med sina fyra syskon under sin fars ledning. Dessa kallade sig för det passande namnet ”The Jackson 5”. Ingen visste då att denna kille skulle leva upp till vad hans far ville - att hans barn skulle bli stjärnor.

Hans första egenproducerade skiva, Off The Wall, släpptes 1979 och den är såld i ungefär 15 miljoner exemplar idag och har även belönats med en Grammy.
Nästa skiva som släpptes 1982 slog alla tidigare försäljningsrekord, med längder. Detta album som heter ”Thriller” såldes i 50 miljoner exemplar. Året därpå fick han 8 Grammys för det.
Hans två efterföljande skivor såldes också i många exemplar, ungefär 25 miljoner vardera. Detta var skivorna Bad och Dangerous.
Strax efter sin turné 1987-1988, som än idag räknas som den största världsturnén någonsin, släppte han skivan History, som såldes i 14 miljoner exemplar.
Albumen som följde var ”Blood on the Dance Floor” och den (sista) skivan Invincible sålde guld i Sverige bara under de två första dagarna med ca 3 miljoner exemplar.

Många tycker om hans musik, men alla folk tycker inte om honom, vem är han?
Michael Jackson föddes den 29 augusti 1958 i Gary i Indien där han bodde tillsammans med sina nio syskon. Redan i Syskonbandet ”The Jackson 5” gick de bra och de skrev två skivkontrakt under tiden och hann också byta namn till ”The Jackson”.
Det var inte förrän början av 1970-talet som Michaels solokarriär fick fart. När han gav ut sitt första soloalbum hade han vuxit från en barnstjärna till vuxen megastjärna. Michael Jackson var den första svarta artist som spelade upp sin låt på MTV och öppnade då dörren för nya svarta artister som hållit sig i bakgrunden.
I början av 1990-talet skrev han ett skivkontrakt med Sony Music som gav honom 890 miljoner dollar och 1993 gav han sin första intervju, som han tidigare vägrat göra.
Samma år blev Michael anklagad för att ha antastat en 13-årig pojke men målet lades ner p.g.a. man inte kunde bevisa detta. Ryktena fanns ändå kvar och de gjorde att han själv ställde in många turnéer. Många trodde att det var därför han gifte sig med Lisa Marie Presley 1994, för att få bort ryktena. Detta förhållande varade inte mer än ca 1,5 år.
1996 var han igång igen och gifte sig då med den gravida Deborah Rowe. Det var henne han sedan fick sin första son med, som döptes till Prince Michael junior. Parets andra barn föddes nästföljande år och döptes till Paris Michael Katherine.
Jag tror att han måste vara ett musik och dans geni och det krävs säkert att vara väldigt speciell för detta, sen kan man kanske undra om man måste göra massa konstiga saker som Michael.

Man kan som kort säga att ingen annan artist har under sina 30 år varit så framgångsrik i hela världen som Michael Jackson. Han är den mest sålda och den mest prisbelönta artisten någonsin. Vad som kan bevisa detta är de över 200 miljoner album som sålts och de 13 listettorna. Hans album har verkligen betytt mycket för musikutvecklingen.
Man får inte heller glömma att han är den popstjärna som skänkt mest pengar till välgörande ändamål i världen – där man väl också kan räkna in att han är den popstjärna s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Michael Jackson - Black and White

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-20]   Michael Jackson - Black and White
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6272 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×