Krönika-Rökningsförbud

4 röster
9616 visningar
uppladdat: 2006-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Onsdagen den 1 juni förra året så blev det rökfritt på alla krogar och barer och Sverige blev därmed ett av de första länderna som infört rökfria serveringsmiljöer. Tidigare har bland annat Irland och flera delstater i USA visat vägen.

Bakgrunden till beslutet om rökfria serveringsmiljöer är att det varje år dör omkring 6 500 personer på grund av rökning och ytterligare 500 av passiv rökning. I Sverige är det framför allt restauranganställda som drabbas av den passiva rökningen och de löper två till tre gånger större risk att drabbas av cancer än vad den övriga befolkningen gör. Vi lever i ett fritt land och visst ska de som vill röka få göra det, men inte om det samtidigt innebär hälsorisker för andra
.
Jag är helt för införandet och jag tycker å de anställdas vägnar att det inte är mer än en rättighet att ha en rökfriarbetsmiljö. Jag kan inte komma på många andra arbetsplatser där det tillåts rökning. Att införa rökförbud på krogen innebär också att astmatiker och allergiker kan ta sig ut i folkvimlet och ta sig en sväng om eller bara äta en bit mat. Det är också bra att relativt unga människor inte behöver exponeras för alla dessa cancerframkallande ämnen.

Rökrum är ett bra alternativ där man kan välja själv om man vill exponeras av rök eller inte och om det inte passar så finns ju alltid gatan utanför. Detta avskräcker alla dessa feströkare vilket jag också ser som positivt.

Det finns såklart motståndare mot detta och som menar att krogen förknippas med rökning men då tycker jag att det är dags att ändra på det. Jag tycket väldigt mycket om att gå ut och dansa och dricka lite drinkar men när det förknippades med brännmärken på olika delat av kroppen på dansgolvet, aska på kläder och i hår samt ett allmänt stinkande så tycker jag att det nyare alternativet är mycket bättre.

Visserligen så kommer vissa människoodörer fram när den täta rökdimman försvinner men så vitt jag vet så är det ingen som har fått cancer och dött av en liten fis eller lite svettlukt från någons armhåla. Men jag tror att de flesta kan ta hand om sin hygien.

Snuset har nu gjort riktig entré på krogscenen. Det har införts snusautomater på vissa ställen och det finns snuskoppar istället fört askkoppar. Jag vet att det finns många som tycker att snus är lika...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika-Rökningsförbud

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-16

    Ganska bra, håller med om ditt

  • Inactive member 2010-12-05

    grymt

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-19]   Krönika-Rökningsförbud
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6265 [2020-09-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×