Nine inch nails

1 röster
2324 visningar
uppladdat: 2006-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Nine inch nails är egentligen ett enmansband som består av Trent Reznor, men Trent hyr in musiker till stycken där det behövs och använder datorer till resten.

Michael Trent Reznor föddes den 17 maj år 1965 i Mercer, Pennsylvania.
Han kallas vid sitt mellan namn för att inte blandas ihop med sin far som även han hette Michael. Han har en syster (Tera) som föddes 1971. Trents föräldrar skiljdes när han var fem år och då blev han iväg skickad för att bo med sina morföräldrar medan han syster fick bo kvar hos modern. Det var vid denna tid Trent visade sitt intresse för musik då han började spela piano (som han var ovanligt bra på).

Trent mådde inte bra under sin uppväxt, han gillade inte det avskilda området han bodde i (som han sällan lämnade), han hade inga vänner därför han kände att han inte passade in.
När han började på högstadiet började han spela saxofon och tuba, och började även spela i en jass orkester. Under tiden på högstdiet visade han även intresse för dramatik och blev utav skolan framröstad till bästa skådespelare för insatsen som Judas i skolans uppsättning av Jesus Christ Superstar och Professor Harold Hill från The Music Man.
År 1983 började Trent på Allegheny Collage där han studerade datasystemteknik och musik.
Under collage tiden började han i ett band som kallades Option 30 som lyckades få ut en skiva (som dock inte såldes i många exemplar).
Efter första året på collage hoppade han av för att på fulltid ägna sig åt musik.

Han flyttade till Cleveland, Ohio där han fick jobb som städare på studion Right Track Studio, där han efter arbetstid fick tillgång till studion där skivan Pretty Hate Machine (också kallad Halo 2) började utvecklas.

På skivan så står Trent för allting, han spelar alla instrumenten och sjunger, och när han skickade ut demot utav skivan till olika skivbolag så hade han inget större hop på att någon skulle vilja ge ut den, så han blev förvånad då nästan alla av skivbolagen som han skickade materialet till ville ge honom kontrakt. Trent valde att ge ut skivan på bolaget TVT Records och skivan kom ut den 20 oktober 1989.
Skivan blev en stor succé och sålde trippel platina i U. S. A.

Efter succé skivan blev det problem mellan Trent och TVT. TVT ville lägga sig i produktionen utav den nya skivan för att göra den till en säker hit och detta var något som inte uppskattades utav Trent som stämde bolaget.

Efter Pretty Hate Machine gavs Ep: n Broken ut utan tillstånd från skivbolaget, den innehåller åtta spår och låter mycket ”Ruffigare” än den föregående skivan, den är mycket mer aggressiv och ”brötig” och enligt min mening bättre, men jag kan tänka mig att NIN tappade många lyssnare på grund av Ep:n.
Som du troligen förstår så sålde den inte alls i lika många exemplar som föregångaren.
En sak som bör sägas om den är att utav tre av de åtta låtarna gjordes det musik videos, men saken är den att endast en av dem fick visas i tv och det var videon till låten Wish (som även senare vann en Grammy för bästa låt) men videon till skivans intro pinion visades ett par gånger innan den blev förbjuden på grund av videons innehåll, men att den blev förbjuden var dock inget emot videon till Happines in slavery som ”bannlystes” och blev total förbjuden, om du vill veta vad som var videons ”handling” hänvisar jag dig till den engelska Wikipedia sidan där man kan söka på nine inch nails och ”rulla ner” till Broken.
Skivan innehöll ett medlande från Trent, jag väljer att inte själv översätta meddelandet då det troligen gör sig bättre på engelska, och såhär lyder det:

Broken was secretly recorded from march to august 1992 in a variety of locations
without the permission of
the record label
to ensure it could fester without Divine Intervention
now They just leave me alone and let me do what I want
Broken was a hard recording to make
Broken is an ugly record made during an ugly time in my life
Broken marks phase three of nine inch nails: the becoming
I am starting to realize what this is all about
and I don''''t like it
Flood started out producing but I ended up
I''''m not sure why
maybe I am what everybody seems to think I am♠
nine inch nails is still not a real band with real people playing real instruments
there will be no touring for Broken
I am starting work on my new full-length recording – The Downward Spiral – which I
hope will be finished the beginning of 1993
some will come along for the ride, some won''''t
Trent Reznor, 1992

Som ni ser så verkar Trent inte må särskilt bra och det gjorde han inte han var enormt deprimerad och hade börjat dricka på för mycket och började bli alkoholiserad.
I texten står även att han börjat jobba med en ny skiva och hoppas på att den ska komma ut i början utav 1993, men det blev den inte, och innan den kom ut så han Trent göra en remix på Broken kallad Fixed och även starta ett eget skivbolag vid namn Nothing efter att ha vunnit tvisten med TVT.

Skivan The Downward Spiral kom inte ut förrän I slutet av 1994, skivan är som en fortsättning utav broken och fortsätter på samma sätt trots detta blev skivan NIN:s största succé hitintills och sålde fyrdubbel platina denna skivan som enligt mig är den hitintills bästa fullängdaren. Den största hiten från denna skivan var Closer som blev ganska stor.
En annan av låtarna som blev stora var låten Hurt som Johnny Cash senare gjorde en version av år 2003.
Även denna skiva följdes upp av en remix skiva vid namn Further Down The Spiral, med ganska bra låtar för att vara en remix skiva.

Där i mellan tog Trent ännu en ”paus” och ”skapade” Marilyn Manson som han lanserade på sitt eget skivbolag, han hjälpte Manson med hans material och skrev och producerade större delen utav skivorna.
Mellan skivsläppen så åkte Trent även in och ut mellan olika rehabiliteringscenter för både droger och alkohol och led av djup depression.

Men när skivan Fragile kom ut gick den direkt upp till förstaplats på topplistan i U.S.A.
Skivan är sammanlagt hela 103 minuter lång men är uppdelad på två delar.
Om jag ska säga min mening så är denna skivan den sämsta utav alla (vanliga) skivorna, den ligger mellan både The Downward Spiral och Pretty Hate Machine och håller inte riktigt måttet. Den största hiten på denna skivan var Starfuckers, Inc. som riktar sig mot Marilyn Manson och Courtney Love,

Även denna gång gjordes en remix skiva innan nästa skiva med nytt material kom ut och denna gång blev namnet på skivan Things Falling Apart och denna är ännu sämre än original skivan.

Efter skivan fortsatte Trent att åka ut och in mellan olika rehabcenter och var tvungen att avbryta sin Tour, men han, han dock ge ut en live cd som heter And All That Could Have Been. Men efter ett tag lyckades han bli av med missbruket och började jobba med sin nya skiva som kom ut under 2005.

Skivan som kom ut 2005 heter With_Teeth och är den skivan som är mest lik debut albumet och den stora skillnaden är att det är mer dator ljud än synt som användes till Pretty Hate Machine och att denna skivan handlar om Trents missbruk.
Skivans första singel (The Hand That Feeds) gick direkt upp till första plats i U.S.A.
Men det som har störst effekt på denna skiva är den enormt häftiga video som gjordes till låten Only där Trent rör sig inom en ”lå...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Nine inch nails

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-24]   Nine inch nails
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6228 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×