Recension av Nick Hornbys "Om en pojke"

4 röster
12817 visningar
uppladdat: 2001-05-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
”Om en pojke” av: Nick Hornby

Boken handlar om Marcus och Will, 12 respektive 36 år.
Marcus är en utsatt person, han trivs inte så bra med sig själv tills han genom mammans förening för ensamma föräldrar träffar Will.
Tillsammans gör de…

”Första gången Will såg Angie –eller snarare inte såg henne var på championship Vinyl, en liten tvärgata till Halloway Road. Han bläddrade igenom backarna för att fördriva tiden, sökte halvhjärtat efter en gammal R&B samlingsskiva som han haft när han var yngre, en av dom han älskat och förlorat. ”

Det här citatet valde jag för att skivor är ett stort intresse för mig, kanske inte just vinyl skivor som i det här fallet men det får mig ändå att börja tänka på en gammal vinyl skiva vid namn ”Exile on mainstreet” med Rolling Stones,
En skiva som min mor ägde innan jag var född, men som senare försvann i en flytt. När jag nu i mina äldre år fattat tycke för Rolling Stones (efter min mamma som har alla deras skivor utom just E on M) har hon berättat att hon hade haft just den legendariska skivan i original men som tyvärr hade omkommit i en flytt.
Jag har gått och köpt den på cd men fortfarande hägrar drömmen vid horisonten att jag en dag kommer att hitta denna fantastiska skiva i någon liten affär för begagnade skivor på någon tvärgata i Haga.

Följande citat är hämtat från när Marcus, Nicky och Mark under en rast står och spelar gameboy.
”Du med det krulliga håret! Sjung en låt då. Ett par åttor stod i dörren. Marcus kände dem inte, så han berömmelse hade tydligen spridit sig. Han försökte se mer upptagen ut; han stäckte på halsen för att det skulle verka som om han var helt absorberad av spelet men han såg fortfarande ingenting, och dessutom började Mark och Nicky dra sig undan, bort från honom”.

Usch, jag tror att alla mer eller mindre har känt den där rädslan när dom stora killarna från åttan och nian kommit in i klassrummet och sagt dumma saker, saker som man inte kan säga emot för då kanske dom börjar säga ännu värre saker eller till och med börja slåss.
Jag kommer ihåg att jag fick kommentarer för att jag i början på mellanstadiet gick klädd i mjukisbyxor, mycket skönare än jeans tyckte jag, klart att jag skall ha såna på mig.
Men det var tydligen fel, man blev kallad tönt och barnunge o.s.v. men jag brydde mig inte utan fortsatte ha på mig de kläder jag trivdes i.

”Marcus hade sett en del, huvudsakligen på video hemma hos andra. Han hade sett en kille köra ut ögat på en annan kille med ett kebabspett i ”Hellhound 3”.
Han hade sett hjärnsubstansen komma ut ur näsborrarna på en man i ”Boilerhead – The return”. Han hade sett armar huggas av med ett enda machetehugg, spädbarn med svärd istället för penis, ålar komma ut ur en kvinnas navel. Inget av det hade gjort det svårt för honom att somna eller givit honom mardrömmar”.

Jag aldrig fattat vitsen med att se på filmer som är beskrivna som dom ovan.
Jag tycker att det är ganska sjukt att titta på när människor blir lemlästade av andra. I USA är det ju tillochmed mer tillåtet att titta på våldscener än på sexscener. Våldet finns ju tyvärr redan i krigen runt om i världen där man dödar människor, ingen gillar krigen men varför tittar man då på extrema våldsfilmer?

Skoinköp:

”-Vad skall du ha?
-Vet inte.
-Det måste nog bli Adidas, tror jag.
-Varför det?
-Därför att det är vad alla andra har.

Skorna stod uppställda efter tillverkare och butikens Adidas-avdelning drog till sig mer än sin beskärda del av kunder.
-Får, sa Marcus när de gick fram. Bääää.
-Vad är det nu?
Mamma brukar säga så när hon tycker att folk inte tänker själva. ”

Det ligger mycket i vad Marcus mamma säger tycker jag.
Att köpa Adidas skor bara för att alla andra har det är ju en väldigt bra anledning till att köpa skor. Att köpa skor av ett visst märke bara för märkets skull är också populärt. Varför har ett par skor som alla andra redan har?

Jag är väl lite falsk om jag skall vara ärlig, jag har ett par Adidas skor, ett par skor jag köpt för att dom är precis mig.

Följande citat berättar Will varför han gillar att köra runt med sin bil.
”Will hade en bil. Ibland körde han bara för nöjes skull, och ibland körde han för att han ville lyssna på musik på en volym som var otänkbar i lägenheten utan att få ilskna bankningar på dörren eller i väggen eller taket”.

Jag lyssnar väldigt mycket på musik, det fö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recension av Nick Hornbys "Om en pojke"

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-14]   Recension av Nick Hornbys "Om en pojke"
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=615 [2020-02-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×