Bokrecension: bakom dolda galler

5431 visningar
uppladdat: 2006-05-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
OM FÖRFATTAREN:
Hameeda Lakho föddes i Pakistan 1964. När var fyra år flyttade hon, hennes mamma och hennes syskon till Holland var hennes pappa sen tidigare bodde. Hameeda Lakho har skrivit tre böcker alla dessa böcker handlar om hennes liv. De andre böckerna heter -bruten cirkel och hitta hem. Bakom dolda galler skrevs år 2000 och blev utgiven i Sverige 2001. Boken är skriven med ett modernt språk. Bakom dolda galler handlar om en Pakistansk kvinna som flyttade till Holland när hon var fyra år tillsammans med sin mamma och fyra syskon. Då hennes pappa som befinner sig i Holland sedan ett antal år , han sa att han skulle kunna ge dem en bättre framtid, När familjen först kom till Holland var de mycket lyckliga, de fick en stor lägenhet full med kläder och allt det kunde behöva, men lyckan blev inte långvarig, efter bara en lite tid fick Hameedas mamma reda på att pappan redan var om gift.
Hameedas mor och far reste tillbaka till Pakistan, och barnen fick stanna hos deras styv mamma, hon trakasserade dem dygnet runt, de fick inte träffas, hon klippte deras långa vackra hår från deras huvuden och de tvingades äta sina egna spyor. Det var en glädjens dag för barnen när föräldrarna skulle återvända från Pakistan, men pappa kom med tråkiga nyheter, mamma hade omkommit i en bilolycka.
Hamnedas uppväxt blev ett riktigt helvete, misshandel, sexuella utnyttjelser och psykisk misshandel avlöste varandra. så en dag, när Hameeda nästan var vuxen fick hon veta nått otroligt.. mamma var inte död!!

Boken är en sann historia och är en skakande berättelse med hoppfull fången mellan två kultur.
När jag började att läsa den boken Bakom dolda galler blev jag lite förbannad för att finns många ställe var kvinnor får lida under en man eller en religion, som bestämmer mest över kvinnor . Kvinnor måste följa de reglerna perfekt , om de inte gör det så kan det bli deras död. t-ex bror, pappa, farbror ,farfar ser det som en heder, ett uppdrag från gud att “ta bort“ denna syndiga kvinna.. När kvinna är gift blir det hennes nya mans jobb att se till att hon sköter sig.


Hameeda Lakho är en stark kvinna som fick sitt hjärta krossat av sin pappa som varken kunde respektera Hameeda, hennes mor eller hennes syskon.

Den har boken är en sann historia.
Den berätta om kärlek och en kvinna som älskar frihet.
Boken är ganska svår att förstå ibland, den har en modernt språk med svåra ord.

Jag tycker att boken var intressant,den var mycket stark och den fick mig att må lite illa, den var bra men språket var lite svårt.. jag kan inte rekommendera just den ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: bakom dolda galler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-07]   Bokrecension: bakom dolda galler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6119 [2020-10-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×