Livets ord

1 röster
48 visningar
uppladdat: 2021-05-04
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Livets ord

 

Livets ord grundades av den karismatiska Ulf Ekman 1983 i Uppsala tillsammans med hans fru Birgitta Ekman. Ulf Ekman och Livets ord har sina rötter från pingstkyrkan, Ulf Ekman var f.d präst och starkt influerad av amerikanskt evagnelism. Efter 1970 åkte han till USA där han prästvigdes 1979. Han gick med i en Bibelskola där han fick lära sig om Livets ords lära. Läran heter Haginläran och kommer från Bibelskolans namn. Hagins lära består av tre delar: människan består av en ande, en själ och en kropp. Anden är evig och gudomlig och lever kvar efter kroppen är död. Själen är alla känslor och viljan. Kroppen är det skal som människan bor i. Är man stark i sin tro, dvs låta anden dominera, säger läran att man kommer få ett lyckligt och framgångsrikt liv.

Trosrörelsen och trosförkunnelsen är namn Livets ord brukar kalla sig själva. De medlemmar i Livets ord förklarar sig själva som mer känslomässigt engagerad, man låter gud värka och då finner man värme, glädje och frid. Detta tycker man att man saknar i statskyrkan.

Livets ord har 2500 medlemmar. Livets ord bedrivs som en stiftelse, alltså behöver dem inte ansvara för sina medlemmar ekonomiskt. Ulf Ekman hävdar att han är guds sändebud, gud har valt ut honom som ledare och det är han som ska fatta alla viktiga beslut på egen hand. Ingen medlem i Livets ord har något inflytande förutom styrelsen som har lite att säga om.

Kritiker tycker att Livets ord är en hjärntvättande sekt och att läran är en framgångsteologi och en härlighetsteologi. Vissa tycker att Livets ord är en bra affärsidé. Kritikerna säger att livets ord bara hjärntvättar och vill åt medlemmarnas pengar. Under ett vanligt möte deltog 150...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Livets ord

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Erik Wallenberg [2021-05-04]   Livets ord
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60852 [2021-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×