Argumenterande tal

893 visningar
uppladdat: 2021-05-02
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Skådespelare och professionella idrottare betalas alldeles för mycket
1 456 363 391 kr årligen. 20 miljoner dollar eller mer, för en film. Detta är standard lönerna för Cristiano Ronaldo och Angelina Jolie enligt hemsidan lönecheck.se. Två huvudkaraktärer i kändis branschen där den ena är en professionell fotbollsspelare och den andra en Hollywoodstjärna. Våra TV-kanaler är fyllda av filmer spelade av olika skådespelare och Champions league-matcher som är underhållande, men det man inte tänker på är hur mycket pengar som finns bakom allting, pengar som skulle kunna prioriteras på andra saker. 
 
Enligt en artikel från aftonbladet, publicerad under 2019, beskrivs det hur Cristiano Ronaldo är en av världens mest betalda fotbollsspelare. Men de professionella skådespelare och idrottare gör inte mer än andra civila yrken. De flesta skådespelare och idrottare är unga och har ingen familj att försörja medan de inom de civila yrken finns det flera arbetare med barnfamiljer som hade kunnat behövt en liten del av de pengarna som en skådespelare eller idrottare tjänar idag. Det hade inte påverkat den rika skådespelare eller idrottare men hade påverkat den civila arbetaren jätte mycket positivt. 
 
Om man jämnför några andra jobb kan man se att flera yrken kräver att människor skall riskera sitt liv, t.ex gruvarbetare som riskerar sina liv varje dag, som inte vet när den gruvan kollapsar och får mycket mindre betalt än skådespelare och idrottare. Eller tex en läkare som kan ha utbildat sig upp till 10 år med bara kunskap, och som räddar människors liv varje dag.
Professionella idrottare bör få samma betalt som vilket annat yrke som helst. Imed att deras insats inte bidrar till något speciellt i samhället. Det är onödigt att ge en professionell idrottare mer än vad den behöver för att leva. 
 
Men det är mycket viktigt att komma ihåg att yrket är krävande både fysiskt och mentalt. Det ingår i arbetsuppgiften att kunna hantera offentlig kritik, media, konkurrens, skador och pressen på att prestera. Barn i alla olika åldrar ser de kända fotbollsspelare som förebilder och vill bli som de, men det de inte är medvetna om är hur mycket tid, ork och energi som ligger bakom det hela för att nå upp till samma nivå. Att vinna för sitt lag flera gånger, leva upp till standarden som en känd fotbollsspelare och vara alla barns förebild är inte många som klarar av. Vi har hört historier om hur olika kändisar begår självmord eller börjar missbruka droger på grund av pressen som de får, men som de inte klarar av. Hur de offentliga personerna alltid måste ha ett leende på läpparna framför kamerorna är psykiskt krävande. Hur de olika idrottarna måste representera sitt land är ett stort ansvar, men trots det är de inte värda över en miljard kronor.
 
Allting i dagens samhälle handlar om att prioritera rätt saker. Att prioritera stora Hollywoodfilmer framför sjukvård är inte vägen till ett framgångsrikt samhälle. För alla dessa pengarna som investeras i filmer och olika matcher kan läggas på andra samhällsproblem. Samhällsproblem som skulle kunna underlätta för flera olika människor, människor som hadeoturen att födas i fel familj, oturen att inte har samma möjligheter för den enkla vägen till framgång. 
För inte så länge sen kom nyheten om att Cristiano Ronaldo köpte sin egna Ö, för att kunna komma undan Coronaviruset som sprider sig just nu runt om i världen. Jag kan anta att inte är så många i denna klassen som äger sin egna Ö. Det är då man börjar man tänka efter, om han verkligen är den “viktigaste” personen att skydda från detta viruset, eller om det bara är hans överbetalda lön som kan uppfylla den möjligheten för just honom och hans familj. 
Pengar har sina fördelar och en av de är att det är nyckeln till ett säkrat liv, bättre levnadsstandard men framför allt framgång.&nbs...

            

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumenterande tal

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Mina Kaljaca [2021-05-02]   Argumenterande tal
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60851 [2021-06-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×