Musik - Kompositör - Frederic Chopin

483 visningar
uppladdat: 2021-02-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Frederic Chopin

Om han

Frederic Chopin föddes år 1810 av Tekla Justyna Krzyzanowska, hans mamma föddes år 1782 och hon är polsk. Frederics pappa är Mikolaj Chopin och han föddes år 1771 och är en fransman. Frederic Chopin föddes i en by som heter Żelazowa Wola i Masowien som ligger i Polen. Frederic hade också syskon, de heter Emilia, Ludwika och Izabela. När Frederic fyllde 39 så dog han av en sjukdom som han hade haft i 11 år. Sjukdomen heter tuberkulos och det är en sjukdom som påverkar lungorna, i vissa länder är det en vanlig infektionssjukdom. han är begravd i Paris och hans hjärta i det Heliga korsets kyrka i Warszawa. Men innan han dog han Frederic göra en massa intressanta grejer. 

Utvecklingen

När Frederic fyllde 6 år började han studera hos en polsk kompositör Jozef Elsner. När Frederic fyllde 8 år uppträdde han för första gången på sin egna konsert. Efter det började han resa runt i världen och uppträda i olika länder, sedan när han var i Wien fick han och hans familj reda på att ett uppror hade startats i Polen. Så därför flyttade de till Paris och där fick han lära sig mer om piano, och han fick vara med en massa rika människor och han själv var rätt så rik. Han skrev bland annat valser, nocturner, ballader, etyder, polonäser, mazurkor och sonater. 

Intressant fakta

Frederic Chopin brukade spela piano i mörkret, han brukade tända ljus i rummet och spela. Och när han skulle vara på scen och spela piano brukade han fråga om man kunde släcka lamporna. År 1824 var han i Szafarnia och bodde i en villa som nu kallas för Chopin centret. Det är ett museum nu och så finns det ett concert rum i huset. När han bodde i Paris så skapade han en grupp där han lärde andra att spela piano, det gjorde han för att tjäna pengar. När han var i Mallorca så ville han ta med sig sin favorit piano Pleyel, men det tog för lång tid så han behövde spela piano på en sämre piano. 

Hur han dog

När Frederic Chopin fyllde 27 år drabbades han av en sjukdom vid namnet tbc (tuberkulos). När han fick sjukdomen åkte han till Mallorca för att läka...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Internet, Youtube.

Kommentera arbetet: Musik - Kompositör - Frederic Chopin

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Momo Listenow [2021-02-12]   Musik - Kompositör - Frederic Chopin
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60803 [2021-06-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×