Allt vanligare att samla lån

1 röster
774 visningar
uppladdat: 2020-07-31
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

I takt med att samlingslån blivit vanligare har fler och fler upptäckt fördelarna med den här typen av lån, och det är nu en populär tjänst som många använder sig av.

Samlingslån är ett begrepp som beskriver en finansiell tjänst där konsumenter kan samla ihop sina smålån genom att göra om dem till ett enda lån. Att samla lån kan vara fördelaktigt på flera sätt, både ekonomiskt och rent administrativt. Genom att samla smålån och krediter och göra dem till ett lån kan man få ner den totala räntekostnaden. Det innebär att det blir billigare än om låntagaren betalat ränta på alla smålån var för sig. Att samla lån till ett lån minskar även den administrativa bördan, istället för att betala in flera lån som kanske tagits hos olika långivare blir det endast ett lån att hålla reda på och betala tillbaka på. Hur det går till i praktiken när man samlar lån och krediter kan du läsa mer om här

Det finns vanligtvis inga begränsningar för hur många smålån som går att slå ihop till ett samlat lån. Däremot finns det maxbelopp för den totala summa för de ihopslagna lånen. Maxbeloppet för samlingslån varierar och beror på olika långivare samt låntagarens  kreditvärdighet. I genomsnitt är totalsumman för ett samlingslån på omkring 600 000 kronor hos de flesta långivare. Återbetalningstiden för ett samlingslån kan vara mellan 2 år och upp till 15 år. 

Samlingslån underlättar för skuldsatta

För den som har betalningsanmärkningar kan samlingslån vara ett alternativ för att få ner kostnaden för sina lån, men det går vanligtvis inte att få till en lika låg ränta som i jämförelse med någon som är helt fri från betalningsanmärkningar. Vilken ränta som ges är beroende av långivarens bedömning av individens betalningsförmåga och i de fall där det finns betalningsanmärkningar tar långivaren en större risk när de erbjuder lån. Det leder i de flesta fall till en något högre ränta för den som har en betalningsanmärkning. Den som har betalningsanmärkningar kan även ansöka om omstartslån, skuldfinansieringslån eller saneringslån. Vid bolån går det i vissa fall att använda det befintliga lånet på bostaden som ett samlingslån.  Då betraktas bostaden som en säkerhet och genom att samla lånet under bostadslånet går det att få fördelaktiga lånevillkor och låg ränta. 

Andra relevanta ämnen

2011 gjordes en intressant undersökning om personers inställning till olika finansieringsalternativ, däribland lån.

 

 

&nbs...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Allt vanligare att samla lån

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Simon Liljeqvist [2020-07-31]   Allt vanligare att samla lån
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60739 [2020-12-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×