Hur ska man klara panikpluggandet?

1361 visningar
uppladdat: 2020-07-29
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Foto: Arkivfoto taget från Unsplash.com

Alla praktiska råd om studier poängterar att det är viktigt att planera sina studier noga. Givetvis bör man förbereda sig för tentan i god tid och sätta igång med uppsatsen så att man är klar i god marginal innan sin deadline. Du finner gott om tips här på Mimersbrunn som hjälper dig att lyckas med detta. 

Men för de flesta studenter kommer det under studieperioden dyka upp minst ett tillfälle när det helt enkelt inte går att följa planen. Antingen blir man tvungen att jobba mer vid sidan av för att klara ekonomi eller så kommer privatlivet emellan. Ibland tappar man helt enkelt fokus och har en period där det festas lite för mycket och pluggas för lite. Oavsett vad orsaken är så hamnar man i en sits där man måste panikplugga och försöka hinna med på en dag det man borde haft en vecka på sig att klara. 

Det är inte idealt men det finns ändå strategier man kan använda sig av för att göra det bästa av en dålig situation då vanlig studieteknik inte räcker till.

Vila ut

Bra med sömn är alltid kritiskt för ett lyckat studieresultat. Men detta gäller dubbelt när man vet att man måste ta en riktig heldag med studier. Gå till gymmet, ta en långpromenad eller gör vad du behöver kvällen innan för att få en så god natts sömn som möjligt. Utan detta är det omöjligt att ta in mycket information på en begränsad tid.

Dopa dig

Koffein är studentens bästa vän i denna typ av situationer. Men även om ett rimligt kaffeintag kan hjälpa en att hålla skärpan en stund extra finns det även andra lagliga preparat som kan vara användbara när man behöver all hjälp man kan få. Många upplever reducerade stressnivåer och ökad koncentrationsförmåga vid intag av produkter innehållande CBD. Du kan hitta denna typ av produkter och information om dem på Cibdol.

Rätt miljö

Det är få som har förmågan att plugga timtal i sträck hemma. Genom att uppsöka ett bibliotek, café eller annan lämplig miljö där man avskärmar sig från alla distraktioner. Samtidigt bör man stänga av telefonen och om möjligt inte vara uppkopplad överhuvudtaget. Hjärnan klarar inte av att ta in all information om man ständigt distraherar den med irrelevanta intryck.

Studieteknik

Studietekniken måste anpassas när tiden är knapp. Det är till exempel helt hopplöst att tro att du ska kunna läsa fem kapitel i boken på en dag och lära dig något. Istället måste du förlita dig på anteckningar och slides från föreläsningarna. Det är därför det är så viktigt att gå på alla föreläsningar då allt du behöver veta för att klara en tenta brukar tas upp under kursens gång. 

Har du flera avsnitt att plugga in på en dag bör du ta korta men frekventa pauser mellan varje avsnitt. Gå ett varv och tänk på vad du just har läst utan att ha böckerna framför dig. Det är viktigt att du vet hur mycket tid du kan lägga på varje avsnitt så att du inte fastnar. Till sist bör du ha realistiska förväntningar, när du pluggar på detta sätt är ett godkänt resultat det bästa du kan hoppas på och skulle du misslyckas är det bara att komma igen till omtentan.

...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hur ska man klara panikpluggandet?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Simon Liljeqvist [2020-07-29]   Hur ska man klara panikpluggandet?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60738 [2020-09-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×