Stolthet och Fördom av Jane Austen

991 visningar
uppladdat: 2020-06-19
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Stolthet och Fördom av Jane Austen

 

Stolthet och fördom” handlar om familjen Bennet, som består av Mr och Mrs Bennet och deras fem döttrar Jane, Elisabeth, Mary, Catherine och Lydia. Författaren Jane Austen skildrar livet som medelklassfamilj ute på Englands landsbygd på 1700-talet. Familjen Bennet är ingen rik familj, men ses ändå som en del av det fina folket. De har hushållerskor och sysslar mest med sina egna intressen, skvaller och bjudningar av olika slag. 

 

Huvudpersonen i boken är Elisabeth, den mellersta systern i familjen. Mr Bennet får veta att en man vid namn Mr Bingley ska flytta till grann godset. Modern i familjen Bennet är fast besluten om att hon ska få någon av flickorna bortgift med honom. Systrarna träffar den godhjärtade Mr Bingley första gången på en bal. Elisabeths äldsta syster Jane och Mr Bingley dansar tillsammans och fattar genast tycke för varandra. På samma bal träffar Elisabeth den svåre Mr Darcy, som dock inte faller lika lätt för Elisabeth som Mr Bingley faller för Jane. ”Hon går väl an, men hon är inte nog vacker för att fresta mig, och jag känner mig verkligen inte upplagd att trösta unga damer som har blivit förstådda av andra herrar.” kommenterar han efter en blick på Elisabeth.

 

Mr Bingley och hans systrar samt familjen Bennet blir allt mer bekanta med varandra. Systrarna Bingley, som är mycket fina damer, låtsas att de bryr sig om och gillar Jane, men det gör de inte något vidare. Små intriger inträffar hela tiden och för handlingen vidare.

 

Varken Elisabeth eller Mr Darcy hyser från början av bekantskapen inga varmare känslor för varandra, allteftersom tiden går råkar de träffas, ofta oväntat, och på så sätt kommer det sig att de alltmer lär känna varandra. De pratar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Stolthet och Fördom av Jane Austen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-19]   Stolthet och Fördom av Jane Austen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60726 [2021-06-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×