Bitcoin och kryptovaluta

2678 visningar
uppladdat: 2020-04-01
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Världen förändras hela tiden och nya saker och ting dyker upp som kan vara värda att titta närmare på. Bland annat handlar det då om kryptovalutor som är det allra senaste på finansmarknaden. Dock är det verkligen något som man ska vara försiktig med. För det finns flera olika sätt att investera i kryptovalutor. Man ska inte tro att det är säkra pengar eller en säker investering. Även om framförallt Bitcoin har blivit väldigt populärt med kurser på hundratusentals kronor, är det en väldigt volatil investering. 

Kurserna förändras hela tiden och ligger sällan stadigt speciellt länge. Därför är det verkligen något man ska tänka på innan man investerar i det. För en kursförändring kan innebära stora summor i vinst men även enorma summor i förlust. Man ska därför se till att man inte missar hur stor risken är när man handlar med kryptovalutor. Dessutom finns det flera sätt att handla med sådana på. Precis som med vanlig valutahandel. Man kan antingen äga valutan eller investera i den. CFD Trading (på svenska mer känt som CFD handel) brukar förknippas med investeringar i kryptovalutor. Båda varianterna gör att man kan tjäna pengar på det. Dock är det viktigt att man inte missar hur mycket det också går att förlora på det här sättet. 

Kryptovalutor har den största risken men också den största avkastningen 


Alla som vill investera måste tänka på att man faktiskt kan förlora väldigt mycket pengar genom att investera i fel saker. Det är också anledningen till att kryptovalutor är väldigt populära bland investerare då de genomgår sin storhetsperiod för tillfället, igen. Nyligen rapporterade DI att
Bitcoin-valutan lyfte tvåsiffrigt. Dock kan den snabbt bli till en stor förlust för alla som har investerat eller göra alla mycket rikare. Man ska därför själv tänka på om kryptovalutor är rätt för en själv. Det handlar helt enkelt om att man ska kunna få möjligheten att göra den investeringen med den risk man finner acceptabel. 

Det är nämligen det som i slutändan faktiskt är det allra viktigaste. Att man hittar den investeringen som gör det möjligt för en själv att bli ekonomiskt oberoende. Kryptovalutor är ett sådant instrument att många har tjänat stora summor pengar på det. Dock har även många människor som investerat vid fel tillfälle även förlorat enorma summor på det. Man ska därmed inte missa hur stor risken med att handla med kryptovalutor faktiskt är. Däremot är det också en investering som kan leda till stora vinster. Här gäller det att se vilken risknivå man finner acceptabel för sin investering.

Investera bara pengar du har råd att förlora


Grundkonceptet när du gör investeringar som har stora risker, är att enbart använda pengar du har råd att förlora. Det är nämligen ett grundkoncept som man aldrig ska glömma bort. Använd pengar du har i överskott för att skapa en annan inkomstkälla. Pengar du faktiskt bara hade satt in på ett sparkonto kan på det här sättet generera en avkastning åt dig. 

Vilket inte pengar på sparkontot hade gjort. Därför är det viktigt att man ser till att lägga undan pengar och göra smarta investeringar. Det är nämligen grunden som verkligen kommer att kunna leda till en större ekonomisk frihet. 

  

 

 

 

 

 

 

 <...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bitcoin och kryptovaluta

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Simon Liljeqvist [2020-04-01]   Bitcoin och kryptovaluta
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60642 [2021-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×