Dags att skriva en uppsats om ekonomi I skolan?

3889 visningar
uppladdat: 2020-03-20
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Om du ska sitta och skriva en uppsats om ekonomi har jag en fantastisk site för dig som vill fördjupa dig I alla typer av investeringar och liknande!

Gå in på Finanso och lär dig mer om alla typer av investeringar I privatekonomi som exempelvis att investera I aktier som I länken ovan.

Siten finns som inspiration och rådgivning för privatekonomi, vilket är relevant I alla åldrar, men framförallt är siten en riktig guldgruva för dig som vill ha enkla förklaringar av olika ekonomiska termer, och snabbt vill förstå krånglig ekonomisk terminologi, oavsett om du sitter och läser ett ekonomiskt program eller om du ligger mer till det humanistiska hållet, som jag.

Få mer info och inspireras

Du kan hitta information för alla typer av investeringar här. Fonder? Aktier? Kryptrovaluta? Sök och du ska finna. Siten har många längre texter att fördjupa sig i och inspireras av om du ska skriva en uppsats, men de kommer också med en mängd goda råd för den egna privatekonomin som faktiskt kan smitta av sig medan du läser om det.

Du ska aldrig investera mer än vad du kan

Det är dock viktigt att hålla i minnet att investering av sina pengar, oavsett om det handlar om sparade pengar, studiemedel eller till och med barnbidrag, alltid ska göras som om du kunde förlora alltihop. Du ska aldrig investera mer än vad du kan klara dig utan, och du ska aldrig satsa mer än du äger. Det finns många som satt sig i skuld av oförsiktighet och det är inte man ska göra i tidig ålder.

Om du redan har problem med sms-lån och liknande kan du får råd på siten om hur du ska tänka för att ta dig ur det. Det är extremt viktigt att inte fasta i fällan att ta fler lån för att betala de lån du redan tagit, men överväg att samla lånen så att du har koll på var de är och undviker ökade avgifter på flera ställen. Och prata med någon om det, att gå runt med minus på kontot kan vara superhårt, och inget du vill bära på i ensamhet.

Börja spara och få en bättre framtid

Att spara pengar har många fördelar speciellt för din egen framtid. Du kanske vill spara pengar till en framtida resa, bil, renovering, eller en bättre dator. Då är det bättre att spara lite än ingenting alls. 200 - 500 kronor varje månad är mycket bättre än ingenting och kan faktiskt snabbt växa till en riktigt bra summa. Sparandet är inte längre bara för vuxna eller för människor som snart ska gå i pension. Idag sparar även allt fler unga personer pengar för att få en bättre framtid eller för att ha möjlighet att förverkliga en stor och brännande dröm.

Om du gärna vill börja spara men inte vet ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Dags att skriva en uppsats om ekonomi I skolan?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Johan Henriksson [2020-03-20]   Dags att skriva en uppsats om ekonomi I skolan?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60638 [2020-06-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×