Reportage

2 röster
641 visningar
uppladdat: 2019-06-03
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Regnskogen 

Jag går här i den vackra naturen i det otroliga klimatet! Jag undrar varför man vill hugga ner allt det här? Regnskogen ger oss mycket saker som vi behöver som t.ex. syre! Men vi människor skulle inte vara dom ända som drabbas, Djuren drabbas också eftersom djuren i regnskogen inte kan leva någon annan stans! Skulle regnskogen försvinna skulle det bli global uppvärmning vilket leder till vattennivåhöjningar! Men ändå fortsätter processen att hugga bort regnskogen! 

 

 Jag går runt här i Afrikas livfulla regnskog och tittar på mångfald av djur och växter som finns runtomkring mig. Jag sätter mig mot ett stort träd som är så stort att jag knappt kan se toppen. När jag sitter och tänker på hur vackert det här trädet är så kommer jag att tänka på att 28% av jordens syre kommer ifrån dom här regnskogarna på grund av fotosyntesen. 

 Allt som är grönt är grönt för det innehåller klorofyll. Allt grönt jag ser här använder sig av fotosyntesen, Koldioxiden åker upp i växternas klyvöppningar och sedan omvandlas det till syre och glukos med hjälp av vattnet som växten suger upp igenom rötterna. 

 Jag ställer mig upp och fortsätter in i den stora mörka regnskogen. En bit in i skogen börjar jag se djur, växter och frukter som jag aldrig har sett förut! Tänk då om vi skulle hugga ner hela regnskogen, Då skulle konsekvenserna vara ganska stora som t.ex. Ungefär hälften av all vår medicin försvinner eftersom de görs av växter som finns i regnskogen. Vem vet forskarna kanske hittar någon växt som är botemedel mot cancer? Om regnskogen skulle försvinna skulle det även ändra vårt klimat eftersom utan regnskogarna skulle ekvatorn vara en enda stor öken. Om ekvatorn skulle vara öken skulle det bli en global uppvärmning, Det betyder att isen vid nordpolen skulle smälta. Om isen vid nordpolen skulle smälta så skulle det bli en vattenhöjning vilket inte är bra. Om regnskogen skulle försvinna så skulle många djur utrotas och många frukter försvinna! 

 Jag tar fram väskan som jag har på ryggen, öppnar den och tar fram vattenflaskan. Jag måste dricka mycket efter som klimatet här är ett tropiskt klimat. Det är därför det är så varmt och fuktigt. Det finns olika klimat som tropiskt klimat och subtropiskt klimat. Ett tropiskt klimat är där medeltemperaturen är runt 18 grader. Det tropiska klimatet kan vara uppdelat i 3 olika kategorier: Tropiskt regnskogklimat, Tropiskt monsunklimat och Tropiskt savannklimat. 

Tropiskt regnskogklimat är när det under 12 månader har kommit minst 60mm medelnederbörd. Tropiskt monsunklimat har två perioder en torka och en regnperiod Tropiskt savannklimat är när ett slättområde i tropiskt, subtropiskt eller värme tempererat klimat, Där växtligheten utgörs av högt gräs och glest utspridda buskar och träd. Subtropiskt klimat är ett klimat med långa varma somrar och korta milda vintrar. Det är mellan 25 – 40 grader. 

 Nu när jag har druckit klart så börjar jag långsamt ta mig tillbaka till min bil. När jag börjar närma mig bilen så börjar jag känna lukten av avgaser, det luktar unket! När jag är framme vid bilen ser jag att jag har glömt stänga av den, jag känner mig som en usel person efter som jag älskar naturen! Det är ganska häftigt att regnskogen producerar ¼ av jordens syre även fa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Reportage

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Billy Bergkvist [2019-06-03]   Reportage
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60532 [2020-02-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×