Bebisars och deras mest fundamentala utveckling

1 röster
2971 visningar
uppladdat: 2019-01-21
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Allt i en människas liv påverkar människan. Saker som inträffade vid 2 månaders ålder kan påverka en människas beteende, tankegångar och känslor under hela livet.

Forskare menar på att de första 9 månaderna vid livet är vitala för människans utveckling. En moders kärlek och värme är otroligt viktig vid den här tidsperioden.

Vi tror oss inte vara medvetna vid den åldern och att det som händer då inte är av speciellt stor betydelse. Om ett barn inte får kärlek och närhet de första månaderna och åren i sitt liv, så kan det resultera i anti-sociala beteenden i framtiden. Empatiförmågan kan påverkas och likaså känslan av samhörighet med andra, i negativ bemärkelse.

Här kan man läsa om de fascinerande saker som händer i bebisens hjärna de 2 första månaderna i livet.

Bebisar kräver stimuli
Det är enkelt att tro att en bebis bara ligger där på en mjuk matta, sprattlar med benen och skriker. Ibland kanske han eller hon kräks lite.

Men det är så mycket mer om sker.

Varje interaktion med omgivningen påverkar barnets sinne. Barnet är i ständig utveckling. Något så enkelt som ett babygym kan stimulera och utveckla barnets rörelseförmåga, hörsel och förståelse för sin omgivning.

Det är viktigt att bebisar hör, rör och ser! Saker måste snurra, ljud ska låta och samband ska kunna knytas mellan olika aktiviteter. För en vuxen är det logiskt att en boll rullar när man rör vid den, men det är en förståelse som måste läras in.

Understimuli får konsekvenser
Barn behöver extremt mycket uppmärksamhet om man jämför med bebisar i djurriket. Barn i djurens värld klarar ofta att gå själva inom ett par dagar, och är förmögna att äta på egen hand inom kort också.

Ett mänskligt barn tar flera år på sig att kunna ta hand om sig själv. Vår hjärna är så komplex och är kapabel till så mycket och därför tar det lång tid för oss att studera och lära oss det mest fundamentala.

Om ett barn inte får tillräckligt med stimulans i form av beröring, kärlek, ljud, färger, rörelser och skrattande ansikten – så kan det få negativa konsekvenser i framtiden. Exempelvis kan det ta längre tid för barnet att lära sig gå, barnet kan få problem att prata, känna distans till människor och ibland även ha svårt att förstå sig på mänsklig kommunikation.

För oss betyder det inte alltid så mycket. Men för ett barn kan en kram, kittling eller lek i hoppgungan betyda hela världen. Det kan göra skillnad mellan allt och inget.

Varje barn bör ha chansen till att få leva ett rikt och meningsf...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

https://barnfamilj.nu https://www.thewonderweeks.com https://www.webmd.com/parenting/baby/features/stages-of-development#1

Kommentera arbetet: Bebisars och deras mest fundamentala utveckling

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Olov Ant [2019-01-21]   Bebisars och deras mest fundamentala utveckling
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60459 [2019-07-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×