Dela era skolarbeten på internet , tal Svenska 3

1 röster
4243 visningar
uppladdat: 2018-11-17
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Vi har gått från att gå till biblioteket för att finna information och texter till att söka samma information på internet, något som har många fördelar. (För jag antar att ingen här längre går till biblioteket för att söka information dagligen.) Detta för att det finns mer information på internet, som oftast även är säkrare då informationen hela tiden uppdateras med bla. Nya texter och filmer.

 

På samma sätt har vi gått från att skriva på papper till att skriva i molntjänster tex. Google Drive. Detta gör att vi har med oss våra skrifter var vi än befinner oss i världen. Via denna plattform kan vi även effektivisera vårt arbete på många sätt. Ett klassiskt exempel är vid grupparbeten där alla gruppmedlemmar kan skriva i samma dokument.

 

____

 

Jag tycker att det är synd är att vi svenskar konsumerar obegränsat med texter och filmer dagligen via internet. Alltså söker information på via Google och Youtube. Men vi delar desto mindre filmer och information. I samma ögonblick frågar jag mig själv varför vi göra en massa bra material dagligen, som sedan till exempel efter en redovisning bara ligger kvar i den privata molntjänsten? Istället skulle vi kunna dela vårt material med resten av världen, och hjälpa tusentals människor.

 

För att många här inne gör säkert som jag ,nämligen söker information på Google till vårt skolarbete?! Hur bra skulle det inte vara då att hitta något liknande arbete på webben som man kunde hämta inspiration ifrån? Men om detta ska fungera måste vi själva vara beredda att utveckla internet och våga dela med oss av våra kunskaper och tankar via våra skolarbeten. För att fortfarande idag kan vi inte hitta allt på webben även om vi ibland tar det förgivet!  

 

Inom flera ämnen som vi hittar information om är denna ofta föråldrad. Av samma orsak måste vi utveckla webben med ny kunskap. För att jag är övertygad om att alla här inne sitter på en enorm stor kunskap som många andra också skulle ha nytta av i diverse sammanhang. Detta behöver inte bara vara till skolarbeten utan det kan även vara kunskap och information som vi har nytta av på vår fritid. Idag finns det många bra webbplatser för att dela tankar och kunskap på olika sätt. Ett enkelt sätt att dela ett bra skolarbete är webbplatsen mimersbrunn.se medans tankar och erfarenheter delar du lättast på forumet Flashback.

-----

Jag anser alltså att det är viktigt att vi inte bara konsumerar en massa texter och information på internet. Utan att vi nu också måste börja publicera mer texter offentligt. För att på så sätt  kunna nå ut med mer relevanta texter på internet. När vi lägger ut det offentligt på internet får också alla i hela världen tillgång till texterna och informationen. Vilket är en win win.

-----

Mitt första argument är:

 

Därför menar jag på att om man använder sig av information och texter på internet, så måste man faktiskt också bidra med egen information och texter. Det låter väldigt logiskt för mig, och det hoppas jag att det gör för er också.

 

Men Samtidigt så förstår jag faktiskt er som också menar på att man inte alltid vill dela sina texter offentligt med alla. För att det vill inte jag heller. Men det finns alltid några texter och filmer som man är extra stolt över och tänker, “fan det här blev rätt bra ändå”. Varför inte dela dessa texter och filmer med våra andra medmänniskor då?I samma ögonblick blir internet bättre för oss alla.

 

Att vi inte delar med oss av texter är ett stort problem.  Kollar man på Facebook är det ca. 74 % av alla svenskar som använder Facebook enligt iis, alltså ganska många. Men det är ytterst få som som publicerar egna texter på Facebook. Sedan hör man att många ungdomar klagar på att det inte finns något roligt på Facebook. Detta beror på att alldeles för få unga personer publicerar saker som attraherar den unga målgruppen och då förlorar man dessa viktiga användare.

 

Man kan nå ut med texter på olika sätt via exempel film. Kollar man då istället på en annan stor social media nämligen Youtube som 9 av 10 svenskar mellan 12-35 år använder dagligen enligt IIS. Är det endast 6 % av ALLA youtube användare som faktiskt publicerar eget innehåll på Youtube. Detta är väldigt skrämmande för att youtube och internet är idag det snabbaste sättet att nå ut med texter till flest människor på kortast tid. Då vi via internet kan nå vi hela världen på några få sekunder.  

-----

Mitt andra argument är :

 

När vi tex. delar texter via film eller vanliga texter på Mimers brunn eller Youtube SÄKERHETSKOPIERAR och ARKIVERAR vi faktiskt texterna för våra framtida generationer och dessa kan på så sätt få en bra bild på hur vi hade det 2017. På så sätt får vi en ännu större målgrupp med våra texter och tankar. Hade vi istället valt att ha texterna i pappersformat hade de inte kunnat delas lika lätt. En annan faktor som talar emot att ha texterna i pappersform är att de lätt kan förstöras via tex. en brand.

 

Mitt tredje argument är följande:

 

Idag snackas det även mycket om att vi ska vara källkritiska med all rätt. Därför är det viktigt att det finns många olika texter på internet så att vi kan jämföra och nå ut med rätt texter oc...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Internetstiftelsen i Sverige (iis) 2017. "Svenskarna och internet " 2017 föreläsning Youtube.

Kommentera arbetet: Dela era skolarbeten på internet , tal Svenska 3

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Johan Månsson Christell [2018-11-17]   Dela era skolarbeten på internet , tal Svenska 3
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60429 [2019-08-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×