Europas nya miljösatsningar och elektriska fordon

473 visningar
uppladdat: 2018-11-16
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbeteStriden om färre utsläpp ser ut att ta fart ytterligare när den tyska biljätten Volkswagen meddelar att kan kommer satsa på miljoner på tre nya fabriker som ska göra företaget ledande inom tillverkning av specifikt elbilar. Beslutet kommer att fattas under fredagen och tros inte bara bli en satsning för att minska utsläppen i Europa, men också i världen.

 

De tyska bilmärkena har under åten oftast förknippats negativt inom miljöa sammanhang. De har bland annat uppmärksammats i samband med utsläpp av diesel och drivmedel. Och som nyhetskanalen Reuters tidigare rapporterat har bilmärkena tyvärr fått en negativ miljöstämpel i samband med uppmärksammandet av den så kallade utsläppsskandalen. I det här fallet var det just Volkswagen som skapade rubriker runt om i världen.

 

Men nu ser företaget ut att ändra kurs och sitt ställningstagande på marknaden. Man arbetar i hög grad med att lansera elektriska drivlinor. En annan aktör som legat i samma linje under det senaste året är Volvo och BMW. Lanseringen av nya drivkrafter tros förändra hela industrin, till och med på tillverkningsnivå. Det är alltså inte uteslutet att e-handelsbranschen också anpassar sitt utbud i takt med biltillverkarnas nya orientering. Även om de nya bildserierna från Volvo, Volkswagen och BMW inte kommer nå ut till alla svenska städer, så kommer det ändå vara enkelt att beställa bildelar. Internet är ett användbart verktyg, inte minst i Sverige, och fördelen är att man precis som vanligt kommer kunna köpa bildelar på sajter som www.AutoDOC.SE, även om man inte har en lokal representant i närheten eller en lokal återförsäljare.

 

Utöver smidigheten att anskaffa delar på nätet finns det också många aktörer på marknaden, inte minst inom bilbranschen, som satsat stort på att göra intressanta videoklipp på www.YouTUBE.COM – där både bilintressenter och potentiella kunder kan lära sig många nya saker.

 

Även om BMW och Volvo redan är på framfart kommer beslutet inom Volkswagen att fattas under fredagen den 16 november. Om beslutet går hem kommer produktionen läggas på tre utspridda orter. Dessa är Zwickau, Hannover och Emden. Planen är att producera en miljon elektriska fordon om året 2025. Vad gäller reservdelar och bildelar räknar man med att antalet komponenter kommer minska från 1 400 till 200. Under 2019 räknar man med att den första nya elbilen kommer rulla ut på de tyska vägarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Europas nya miljösatsningar och elektriska fordon

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Mandy Liljedahl [2018-11-16]   Europas nya miljösatsningar och elektriska fordon
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60427 [2020-02-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×