Programmering i skolan

1127 visningar
uppladdat: 2018-06-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Digitaliseringen av vårt samhälle går framåt med rasande takt. Allt mer av våra liv spenderas framför datorer och skärmar. Det blir också möjligt att utföra allt fler av våra vanligaste tjänster online. Vi betalar våra räkningar och handlar online, många restauranger tar emot sina beställningar och betalningar digitalt och vi har ofta både böcker och musik digitalt. Det är även mycket möjligt att vi i framtiden inte kommer att kunna klara av ett normalt liv utan att använda oss av digitala tjänster och datorer. Därför har regeringen fattat beslut om att ändra grundskolans kursplan så att programmering ingår i undervisningen. Från och med 1 juli 2018 börjar den nya kursplanen då landets skolor kommer att väva in kunskap om programmering i flera av de andra ämnena som eleverna läser.

 

Förberededelser för digitalisering

 

Skolans uppgift är att förbereda eleverna för ett liv i vårt samhälle. I och med att digitaliseringen breder ut sig är det en självklarhet att skolan nu även måste förbereda eleverna för att klara sig i ett digitalt samhälle. Redan i den föregående kursplanen från 2011 stod det skrivet att skolan måste få in mer kunskap om digitalisering, datorer och programmering. Programmering kommer inte vara ett enskilt ämne utan meningen är att det ska vävas in i många av de ämnen som eleverna redan läser. På så sätt kommer programmering bli en naturlig del av deras liv.

 

Då datorer och digitalisering blir allt viktigare i vårt samhälle ökar också efterfrågan på duktiga programmerare. Växande marknader inom iGaming med företag som Unibet letar ständigt efter nya programmerare som kan utveckla deras tjänster. Samhället är också fullt av andra tjänster som efterfrågar programmerare, till exempel Spotify och Storytel som säljer sina tjänster via digitala plattformar.

 

Kurs för lärare

 

För att alla l...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Programmering i skolan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Simon Liljeqvist [2018-06-12]   Programmering i skolan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60367 [2018-11-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook