Sausage party - tillåten från 11 år i Sverige

1 röster
1368 visningar
uppladdat: 2018-06-07
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Regi & Manus: Seth Rogen, Evan Goldberg, Jonah Hill & Conrad Vernon, Greg Tiernan

Röster: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, James Franco, 

Genre: Animerad, Komedi, Äventyr

Sausage Party visades i Sverige för barn från 11 års ålder och idag är det samma åldersgräns på filmen, dock är den i USA lämpad för barn över 18 år. Varför kan man fråga sig? Det är en animerad film, dock är de flesta skämten i filmen inte lika barntillåtna.

Handling: En livsmedelsbutik har många produkter där alla är lever, nästan precis som oss människor. Enda skillnaden är såklart att de är i en livsmedelsbutik, dessutom så tror de att alla de som köper dem kommer leva ett lyckligt och långt liv tillsammans med människorna, så att de kan lämna köpcentrumet och äntligen börja det nya livet. En korv vid namn Frank och hans följeslagare Bun blir strandsatta och lyckas inte åka iväg bort från affären. Deras resa gör att de åker runt i livsmedelsbutiken samtidigt som de får reda på sanningen om vad människor faktiskt gör med maten och vad som försiggår när det gäller snabbköpet. De försöker även få med sina medarbetare att rebellerna mot de mänskliga mästarna. Samtidigt som detta sker är det sexskämt, droger och upprepade svärord ett antal gånger under filmens gång.

Barn idag blir väldigt influerade av filmer, så att tillåta elvaåringar se på en film där det skämtas om just sex, droger, alkohol och andra vuxna "intressen" så influeras barnen till att kanske testa dessa saker för första gången, vilket är lite ungt vid 11 års ålder. Det hade varit en helt annan historia om filmen faktiskt var från arton år. Det är viktigt att faktiskt skilja vuxna saker med saker som barn kan se och höra om, så att de lär sig att faktiskt vara barn först och främst. Det finns en många olika vuxna saker idag, förutom just att se på filmer som kan influera till svärord. Att myndiga människor kikar in på Sambla för att jämföra lån när det behövs snabba pengar, eller går och tar en öl eller köper cigaretter är helt okej - men dock bör folk vid elva års ålder inte få upp ögonen för detta riktigt ännu. Förhoppningsvis förstår barnet att allt bara är på skoj och att det är en film, det finns dock alltid en risk att det fastnar i barnets undermedvetna och därmed skapar det idéer som barnet annars inte hade haft. 

 

Filmen i sig är väldigt rolig och regissörerna har verkligen lyckats få in många roliga skämt i filmen, om man gillar den sortens humor såklart. Dessutom är den professionellt animerad vilket gör det hela lite mer speciellt, särskilt om man jämför med tidigare filmer som man har sett med skådespelarna, då det oftast har varit otecknade filmer. Det kan dock vara så att ta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Internet

Kommentera arbetet: Sausage party - tillåten från 11 år i Sverige

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Elias Bülow [2018-06-07]   Sausage party - tillåten från 11 år i Sverige
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60364 [2018-11-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook