Hjälp med rubrik!

571 visningar
uppladdat: 2018-04-11
Isabella Chopard Sjögren

Isabella Chopard Sjögren 24 år

Från
Täby
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag har skrivit en krönika och behöver hjälp med en bra och lockande rubrik, tack på förhand!!

 

Ännu en dag kommer jag hem från skolan med en hel bunt av läxor och plugg inför prov. Klockan har slagit över till 22:00 och här har jag suttit vid mitt skrivbord minst fyra timmar i sträck och bara pressat in fakta om Hitlers uppväxt, blodets kretslopp, geometri och skrivit klart den här krönikan. I fjorton timmar har jag pluggat, ska det verkligen vara på det sättet? Jag är 13 år och just nu är jag stressad och pressad att jag nästan är beredd på att ge upp. Jag måste få bra betyg, annars är det över. Eller?

 

Timmarna i skolan går fruktansvärt långsamt och ibland känns det som om alla lärare tror att deras ämne är det enda. De bombar oss med läxor och prov, de tror att vi inte har någon fritid alls. Jag kan ibland bara helt glömma bort om alla läxor och plugg medans jag spelar en innebandymatch men verkligen direkt efter kommer jag på, jag måste plugga! Lärarna lägger också alla prov och läxor på en och samma vecka, alltså någon vecka har man nästan ingenting och nästa vecka är rent ut sagt ett helvete. Stressen över alla uppgifter gör att det är svårt att koncentrera sig. Det enda man tänker på är vad man ska göra först och hur man ska hinna med allt. Samtidigt som dagen går är det något i huvudet som säger ”jag måste plugga”. Den där rösten försvinner inte, den finns där hela tiden, nästan som ett eko. Det går nästan inte att slappna av på vardagarna, det händer saker hela tiden.

 

Att jag ska få bra betyg, att jag måste få A på varje prov och uppgift är typiska saker som tex. lärare och föräldrar säger. Varför lägga mycket press på oss? Lärare säger hela tiden att jag ska tänka på hur mycket ansträngning vi lägger ner i arbetet och “not yet” men varför är det fortfarande betygen och hur mycket fakta vi kan som avgör? En gång hade jag världens största biologiprov som avgjorde halva mitt slutbetyg. Lite stressigt redan då eller? Inte nog med det fick jag ca 100 begrepp att plugga in, på tre dagar! Tre dagar! Tre dagar fick jag på mig att kunna 100 begrepp! Stressnivån går upp till 1000% när jag då behövde sitta i minst 6 timmar per dag bara för att memorera dessa begrepp. Jag slog upp den gröna biologiboken med en brun tjur på som omslag, ångesten började kliva fram. Allt jag behövde göra då var att lära mig allting snabbare än vinden. Inte nog med det fick vi en genomgång på blodgrupper. Gissa när? Samma dag som provet! Hur tror någon att jag kan plugga och ta in information på två timmar? Två timmar! Det kallar jag riktig stress. Ja, tillochmed dom som inte går i skolan kan tycka att det är sådan stress på jobbet eller liknande. Det här är den sortens stress och press jag vet att många känner igen sig i.

 

Att jag ska behöva ta mycket tid ifrån min fritid, att jag inte ens hinner göra det man tycker o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hjälp med rubrik!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Isabella Chopard Sjögren [2018-04-11]   Hjälp med rubrik!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60284 [2018-12-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×