Debatt artikel polis i yttre tjänst

258 visningar
uppladdat: 2018-03-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kan någon vara snäll att ge respons på min debattartikel! Tack på förhand.

MVH

 

Polisers lön i yttre tjänst bör leva upp till vad de får stå ut med

Poliserna i Sverige får varje dag utstå enorma påfrestningar. Många säger upp sig pågrund av de dåliga arbetsvillkoren. De jobbar övertid, helger, högtider och helt enkelt när inte alla andra jobbar. Belöningen de får genom att sätta sitt liv framför andras är 21 500 kronor före skatt varje månad. Att öka lönen för poliser i yttre tjänst gynnar både poliserna och samhället eftersom fler finner orken att jobba. Dessutom lockar det till fler till polisyrket.

 

Poliser bör ha högre månadsinkomst. En nyutexaminerad polis tjänar 21 500 kr innan skatt enligt hemsidan VadTjänar. En ny undersökning som Novus gjort bland allmänheten visar att allmänheten anser att poliser är den yrkesgrupp som bör ha högre lön. Om man jämför tio år tillbaka så har det aldrig varit så mycket våld mot poliser som det är nu, det är flera vapen i omlopp, utanförskapsområdena har blivit flera och antalet synliga poliser har bara sjunkit. Just nu är det 195 poliser på 100 000 invånare enligt officiella siffror från polisen. Det är ungefär 510 invånare per polis.

 

Polisens utredningsresultat är nu den lägsta på 16 år. Enbart 14 procent av alla brott klaras upp, det bevisar bara att regeringen behöver skjuta till mer pengar till polisen. För att polisen någonsin ska ha en chans att kunna bekämpa brottsligheten till 100% så behövs det anställas fler poliser, både civilt anställda och utbildade, behövs fler polisfordon och bättre utrustning.

 

År 2010 anmäldes 1 370 000 brott, 2016 så var siffrorna uppe i 1 510 000 anmälda brott, det är en ökning med 140 000 anmälda brott, enligt BRÅ:s senaste statistik. I samband med denna höjningen under 6 år så blev polismyndigheten samtidigt av med betydligt mycket patrullerande polis. Iochmed förlusten av sin personal, resulterade det i att fler inte blev lagförda för brott, för 8 år sedan lagfördes 138 000 personer. 2016 lagfördes 98 000 vilket är en minskning med 40 000. Detta är fruktansvärda siffror med tanke på att det har skett flera brott. Dagens polisstyrka hinner inte med alla ärenden de får. Pågrund av nedskärningarna inom myndigheten så är idag poliser i yttre tjänst själva tvungna att göra det mesta pappersarbetet efter ett ärende. Förr fanns det civila anställda som skötte dessa uppgifter för de uniformerade poliserna.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Debatt artikel polis i yttre tjänst

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2018-03-14]   Debatt artikel polis i yttre tjänst
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60253 [2018-11-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook