bok recesion av skriet från vildmarken

2 röster
1250 visningar
uppladdat: 2017-10-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Bok recension-skriet från vildmarken

     Jag har läst en  berömd äventyrsroman som heter Skriet från . Original Boken skrivit av Jack London i 1903 på engelska med titel the call of the wild som översttas till svenska med tittel skriet från vildmarken och även med tittlen när vildmarken källar.Men jag har läst en lättläst bok.

    Boken handlar om hunden Buck. Buck bor i Santa Clara i södra  USA i början av 1900 talet. Han bor i domaren Millers gård med andra djur och människor. Buck är ganska stor och starka hunden. Han är duktig och dominerar över alla andra djur och människor i gården. En gång bortrovad han från sin trygg miljö som familjehund. Han säljas och förs till Alaska att arbeta som slädhund åt människor som hittar guld. I borjan livet är hårt för Buck och han snart anpassa till livet i Alaska. Hans första ägare är perrualt och fransio från Kanada. De är stränga men ändå rättvist de tar Buck och andra hunder till staden Dyea. Buck lär sig snabbt att dra sladen. De ärbetar hårt under dagen men får mindre mat och hundarna fick slåss och dödar ofta av sig själv eller av arga och hungriga varghunderna.  För Buck livet är hårt i norr men han lär sig snabbt och nu han är vildare inte längre som en snällhund från söderut. Bland hunderna finns elak aggresiva hunden. Han är ledarhunden till hundsspan. De blir redan från början övannar  och tillslut lång käpen från de mellan liv och död. Till slut segrar Buck och utses till nya leadar hund till hundspan. Sen säljar fansua och  perrualt hundarna och mannen från scotland som kör post till männensom hittar gult köper hundarna. De får hårda arbete. Sen säljer hundarna vidare till charles, hal och mercedes de som är vet ingenting om hundar. De ger mycket mer mat till hunderna först sen det blir brist på mat och hundarna fick hårda ärbete så dör  många hundarna. med resan tilll dawson finns några hundarna kvar men  de vet om isen och  fel vägen genom isen och dör. dock räddas john thronton Buck. John tronten är en av guldgräverna. Hos honom får Buck både frihet och kärlek. Men en dag han börjar lyssna en varg skrik från skogen . Skriet från vild markenlockar honom och han vandrar i skogen en lång tid. När han kommmer till baka till lägret john tronten är dodas av indianerna och sm hämnd Buck dödar mörderna. Efter det följer han skriet från vildmarken och börjar att leva med vargerna. Nu han är starkare, större och vildare än vargerna. Han lever sin resten av sitt liv som en vilt varg.

     Huvudskaligen boken handlar om Bucks utvecklingen från en hund som bor hos människor till en hund som tvingas att tjäna människor och genom olika konflikter får möta  en  sorts annan sida av sig själv. Skriet från vild marken är den som lockar honom att bejaka sin djurska sida.

    Miljö  beskrivinig är fascinerande i boken då den handlar om naturen och klimatet. Det visar att hur hård livet i Alaska för hundar och människor. I boken beskrivs miljö mycket trorvärdigt och när jag läser boken kände jag mig som  i verkligheten.

    Jag tycker att skriet från vildmarken är en mycket speciellbok för att hundens tänkerna och känslorna beskrivit på en specellt och interssänt sätt.  I bocken finns en äv väckraste beskrivvning om kärlek mellan hunden och manniskan - det är mellan hunden buck och john thr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

egen

Kommentera arbetet: bok recesion av skriet från vildmarken

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Kalaipparuthy Rajakulasingam [2017-10-12]   bok recesion av skriet från vildmarken
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60164 [2019-10-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×