Bok recension av boken flicka försvunnen

2 röster
10413 visningar
uppladdat: 2017-10-12
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Flicka försvunnen- Kouplan del 1

 

   Jag har läst  lättlästa boken som heter " Flicka försvunnen". Färtfättaren är Sara Lövestam. Flicka försvunnen är en bok som har återberättat av Sara lövestam från sin original boken Sanning med modifikation. Boken är första delan av en serie  Kouplan. Gener av boken är både spänning och skönlitteratu.

Boken handlar om en papperslösa pojke som är privatdetektiv. Huvudpersonen i boken heter Kouplan som har flytt till sverige från Iran. Han är en transkille med smål kropp och skrämmande ansiktet. Hans alskade familj är kvar i Iran men han vet inte rikig vad de är. I Iran jobbade han som journalist med sin bror Nima i en tidning som Iranska regering hatade . En dag Nima försvann och Kouplan blev hotade av regering därför flytt han till Sverige men han  fick ingen uppehållstillstand i Sverige istället fick han åka tillbaka Iran men han gjörde inte det och gömmade sig i sverige. I det trygga land Sverige har Kouplan problem på pengar för betala hyran och köpa mänskliga hormoner som är nödvändiga för han som har tjej kroppen. Så bestammer han sig ätt söka ett jobb men han saknar personumer.  En dag kikar han på nätet och lägger ut en annons där han skriver att han är en detektiv som kan låsa problem som polisen kan inte. Efter några veckor fick har svaret från en kvinna att hennes dotter har försvunnit. Kouplan är rädd för polisen som skulle kunna utvisa honom till Iran men han undersöker historia ändå. Han kontakter kvinnan som heter Pernilla, hon är den som tappade sin sex årige flicka Julia. Han samlar allt information från mamman och börjar jaktan. Han leter efter spåret i plats där Julia har försvunnit, tyvärr han hitter inget. Kouplan jobbar hård att hitta spåret och får han tvivlel på Pernillas åtskild man, prästen tor och MB som misshandlar kvinnor och flickor. Han följer efter de och  upptäcker han att det är  inget fel med Julias pappan och prästen Tor. Sen följer han bakom en man i MBs gäng och hittar hans boplats och en små flicka som  inte är Julia.

Han är i nära steg för ger upp men han kan inte för han ville ha pengar dessutom Pernilla är snält mot honom och han måste hitta Julia för göra Penilla glad.

Nu har kouplan tvivel på Penilla som aldrig säker på saker om Julia. Han förståd värför penilla kontaktade honom att vara detektiv inte poliesen.  Det gör honom att tro om Penilla kan inte vara mamma till Julia. Till slut hittar han en vridning med hjalp av prästen tor att det inte finns någon som heter Julia, hon är bara penillas fantasi i 6 år. Sen förklarar Kouplan penilla om hennes situation och hjälper till få en phykolog. Boken slutar inte så har utan, Kouplan informerar polisen om MBs gäng  och räddar flickan som han såg i MBs hus med hjälp av prästen.

Boken talar mycket om hur svårt att vara själv i ett främmande landet utan uppehållstillstån med rädd för polisen, brist på pengar, till och med svält. Förtfättaren visar även hur en mamma kan bli deprimerad utan barn av karaktaren penilla. Boken mest handlar om kouplans ensamhet och hans detektiv jobb dessutom talar boken mycket mer om hur brotten  som pågår i Sverige.

Jag tycker att boken är både spännande och sorgligt.När...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

egen

Kommentera arbetet: Bok recension av boken flicka försvunnen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Kalaipparuthy Rajakulasingam [2017-10-12]   Bok recension av boken flicka försvunnen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60163 [2020-07-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×